Edson Arantes do Nascimento

Pele objasnio zašto je Maradona bio daleko bolji od Messija

"Svima je jasno da je Maradona jedan od najvećih svih vremena, a ako me pitate da li je bolji od Messija odgovor je: da. U svoje doba Maradona je bio daleko bolji nego što je Messi danas!"
Sport / Nogomet | 06. 12. 2018. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diego Maradona je jedan od najvećih ikad, a ako me pitate da li je bolji od Lionela Messija, odgovor je: da.I to daleko bolji! Zapravo, mislim da su od Messija bolji i Cruyff i Beckenbauer, izjavio je Pele.

Dok je u nogometnom svijetu vladala samo jedva dvojbe o tome tko je najveći svih vremena 'Maradona ili Pele?' ta su dva nogometna čarobnjaka, premda svaki iz svoje ere, bili sve samo ne prijatelji. Otkad je u priču ubačen i Messi, stari brazilski majstor  gleda Maradonu kroz neke druge naočale.

U intervjuu za brazilski 'Folha de Sao Paulo' nije isukao najlogičniji argument da Messi nikad nije osvojio Mundial, a Maradoni su, tvrde njegovi obožavatelji, uz jedan osvojeni ('86, u najvećoj nogometnoj izvedbi ikad viđenoj), još četiri uzeta nepozivanjem u nacionalnu vrstu ('78) sumanutom grubošću ('82), sudačkom krađom ('90) i doping-namještaljkom ('94).

Zapravo, Pele nije posegnuo ni za kakvom logikom osim težinom njegove vlastite riječi.

"Svima je jasno da je Maradona jedan od najvećih svih vremena, a ako me pitate da li je bolji od Messija odgovor je: da. U svoje doba Maradona je bio daleko bolji nego što je Messi danas! Čak mislim da su od Messija bolji i Cruyff i Beckenbauer", rekao je Pele.

Pele se pita kako netko može uspoređivati igrača koji se jednako dobro služi lijevom i desnom nogom, ali i glavom, s onim koji samo lijevom nogom šutira, dok mu udarci glavom nisu specijalnost, i koristi jedan dribling.

Međutim, Messijevi obožavatelji s ovim se neće složiti, jer argentinski majstor je više puta pokazao da mu nije problem kojim će dijelom tijela postići pogodak, dok njegovi driblinzi zasigurno nadilaze i one Ronaldinhove, Maradonine, Peleove i Ronalda Nazaria.

Video: Leo Messi | Dribbling Skills In Slow Motion

Još je dvojicu sjajnih nogometaša Pele usporedio, Neymara i Mbappea.

"U Europi će vam svatko reći da je Francuz bolji, ali ja mislim drukčije. Neymar ima jednako veliku klasu, a još je raznovrsniji. Bog mu je dao golemi talent no onih 1:7 s Njemačkom 2014. na Mundialu u Brazilu i neosvajanje naslova svjetskog prvaka svojevrsna su Neymarova stigma. A Mbappe je ove godine osvojio titulu i to ljudima puno znači u usporedbama", zaključio je 78-godišnji Brazilac, autor tisuću golova i vječna ikona svjetskog nogometa.

Brazil se nagledao velemajstora i naosvajao titula, ali Pelea u domovini dan-danas zovu i uvijek će ga zvati: O'Rei. Kralj.

Video: Diego Maradona - Amazing Skills
Kopirati
Drag cursor here to close