UEFA

Partizan zbog rasizma dvije utakmice bez publike

Iz UEFA-e su priopćili da Partizan mora platiti i novčanu kaznu od 24.250 eura zbog ubacivanja predmeta na teren, upotrebe pirotehničkih sredstava i blokiranja stepništa na tribinama.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2019. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  B92 / Navijači Partizana

Stegovno povjerenstvo Europske nogometne federacije (UEFA) kaznilo je beogradski Partizan, zbog rasističkih ispada navijača u utakmici protiv Malatyaspora, igranjem dvije utakmice bez prisustva publike, prenosi Anadolija.

Iz UEFA-e su priopćili da Partizan mora platiti i novčanu kaznu od 24.250 eura zbog ubacivanja predmeta na teren, upotrebe pirotehničkih sredstava i blokiranja stepništa na tribinama.

Svi disciplinski prestupi dogodili su se na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Europe, koja je igrana 8. kolovoza na stadionu Partizana u Beogradu.

Utakmica je završena pobjedom srbijanskog predstavnika rezultatom 3:1, a revanš susret će se igrati 15. kolovoza u Turskoj.

Zbog rasističkih ispada navijača kažnjena je i Lokomotiv Plovdiv. Naime, bugarski klub će narednu domaću utakmicu u UEFA-inim natjecanjima morati igrati uz zatvoren dio tribina, točnije bit će zatvoren sektor tribina Sportclub.

Odnosno, na toj tribini Lokomotiv će morati istaknuti veliki transparent sa natpisom "#EqualGame" s UEFA-inim logotipom.

Navijači Lokomotiva incident su napravili na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Europe protiv francuskog Strasbourga, koja je igrana 8. kolovoza.

Kažnjen je i Istanbul Bašakšehir zbog neprikladnog ponašanja njegovih igrača u susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Olympiakosa.

Susret je odigran 7. kolovoza u Turskoj, a Bašakšehir će morati platiti 5.250 eura. Uz to, igrač turskog predstavnika Chedjou Fongang je suspendiran na dvije utakmice, a trener Okan Buruk na jednu.

Kopirati
Drag cursor here to close