Italija

Parma se vraća: U dvije godine stigli nadomak Serie A

Sport / Nogomet | 17. 06. 2017. u 19:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavna talijanska Parma 2015. je godine doživjela financijski i rezultatski krah koji ju je 'bacio' na samo dno. Dočekala ih je gotovo amaterska svakodnevica, Serie D, četvrti rang...

Međutim, preveliki je to klub da bi se utapao u prosjeku nižih razreda. Odmah su dominantno osvojili četvrtu ligu i najavili svoj brzinski povratak u elitno društvo.

Da to nije bila priča u prazno, potvrdili su danas. Parma se kroz tešku trećeligašku konkurenciju probila u Serie B i od sljedeće sezone vodit će veliku bitku za povratak u Serie A, piše Goal.com.

Bilo bi to pravo malo čudo kluba iz pokrajine Emilia-Romagna. Inače, ovaj je klub jedan od tek četiri kluba u Europi koji su osvajali europska natjecanja, a da nikad nisu osvojili državno prvenstvo. Društvo im prave West Ham, Real Zaragoza i Bayer Leverkusen.

Dakle, Parma je ove sezone završila na drugoj poziciji Lega Pro - Girone B, odnosno treće lige, iza neuhvatljive Venezije Pippa Inzaghija.

Uslijedilo im je potom doigravanje gdje su preko Piacenze, Lucchesea, Pordenonea i Alessandrije uspjeli sasvim zasluženo zaraditi plasman u drugu ligu.

Finale doigravanja za promociju igralo se na Fiorentininom Artemio Franchiju i 'Parmigiani' su pobijedili Alessandriju s 2:0 golovima Scavonea (11) i Nocciolinija (67).

Dio Parmine lijepe priče bio je i Hrvat, golman Marijan Ćorić, danas član Istre 1961. Naime, on je bio rezervni čuvar mreže kluba s Tardinija pa nam je iz prve ruke početkom studenog 2016. opisao situaciju u klubu.

"Naravno, cilj je ulazak u Serie B. Trenutno smo u samom vrhu i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja ove godine. Situacija u klubu je odlična, sve je sjajno organizirano i uvjeti su na nivou Serie A", govorio je tada.

Kroz četvrtu ligu klub je s klupe vodio legenda Luigi Apolloni, no poslije slabijih igara i rezultata u netom završenoj sezoni, gazda Nevio Scala odlučio ga je zamijeniti mladim Robertom D'Aversom i to je bio pun pogodak.

S njim su stigla iskusnija imena poput Munarija, Di Cesarea i Frattalija, a u klubu su i dva dobro poznata lica iz Serie A, Emanuele Calaio te obožavani kapetan Alessandro Lucarelli koji se današnjom utakmicom oprostio od nogometa.

Da stižu lijepa vremena za ovaj klub, svjedoče i informacije iz Italije - naime, klub bi trebali preuzeti bogati strani investitori i u cijelu priču se uključuju legende poput Hernana Crespa.

Kopirati
Drag cursor here to close