Automatska suspenzija

Paolo Di Canio izgubio posao na Sky Italia zbog tetovaže posvećene Mussoliniju

Sport / Nogomet | 15. 09. 2016. u 07:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Televizijska kuća Sky Italia suspendirala je Paola Di Canija koji je obavljao posao stručnog konzultanta, jer je tijekom programa koji je išao uživo pokazao tetovažu koja se odnosi na talijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija, javlja Agencija Anadolija.

Nekadašnji nogometaš mnogih talijanskih i engleskih klubova tijekom programa praćenja engleske Premier lige u nedjelju otkrio je tetovažu na kojoj piše "Dux", što je izazvalo "erupciju" reakcija na društvenim mrežama.

Riječ "dux" je u originalu latinskog porijekla što znači vođa, a na talijanskom se kaže Duce, što je Mussolini koristio kao svoju titulu.

“Napravili smo veliku grešku. Žao nam je zbog svih ljudi kod kojih smo izazvali bol. Nakon razgovora koji smo obavili sa Di Canijom, bez obzira na njegov profesionalizam i stručnost u vezi nogometa, odlučili smo suspendirati naše partnerstvo“, kazao je Jacques Raynaud, izvršni potpredsjednik Sky Sportsa, prenose britanski mediji.

Di Canio je i ranije kritiziran zbog svojih političkih stavova, ali se odbijao odreći svojih uvjerenja. Između ostalog, Lazio ga je kaznio zbog fašističkog pozdrava tijekom gradskog derbija sa Romom 2005. godine.

Mussolini je bio fašistički diktator Italije 20 godina, sve do 1943. godine, a dvije godine kasnije je pogubljen po kratkom postupku, kada su ga uhitili talijanski komunisti dok je pokušavao pobjeći iz zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close