Danas svi igraju nogomet...

PAOK napravio podvig: Iz Lige prvaka ispala moćna Benfica

Nakon što su u prvom dijelu Portugalci promašili čak četiri izgledne prilike i pogodili vratnicu, to im se osvetilo u 64. minuti kada je Dimitrios Gianoullis pogodio za Grke.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2020. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PAOKFC / Grčki PAOK eliminirao je slavnu Benficu iz Lige prvaka

Nogometaši kijevskog Dinama, solunskog PAOK-a i belgijskoga Genta plasirali su se u playoff-rundu Lige prvaka.

U najzanimljivijem paru večeri PAOK je u Solunu s 2:1 pobijedio lisabonsku Benficu.

Nakon što su u prvom dijelu Portugalci promašili čak četiri izgledne prilike i pogodili vratnicu, to im se osvetilo u 64. minuti kada je Dimitrios Gianoullis pogodio za Grke.

U 75. minuti bivši igrač Benfice, Srbin Andrija Živković, postigao je gol iz solo-akcije za 2:0 da bi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Rafa Silva smanjio za Benficu.

Klub iz Soluna će za plasman u Ligu prvaka boriti s Krasnodarom. Prva utakmica na rasporedu je 22. rujna, a uzvrat tjedan dana kasnije.

Ukrajinski Dinamo je u Kijevu izbacio nizozemski AZ Aalkmar s 2:0, pogocima Luksemburžanina Gersona Rodriguesa (49) i Mykole Šaparenka (86).

Kijevljani će se Ligu prvaka boriti s Gentom, koji je također kod kuće s 2:1 eliminirao bečki Rapid.

Belgijance su do pobjede odveli golovi Nijemca Niklasa Dorscha (36) i Ukrajinca Romana Jaremčuka (59pen), da bi u 93. minuti počasni gol za Austrijance dao Yousuf Demir.

Zadnja playoff faza Lige igra se na dvije utakmice.

Zagrebački Dinamo za prolaz u palyoff kolo igra u srijedu protiv mađarskog Ferencvaroša, kojeg su prošle godine na istom stadionu u istom pretkolu svladali s uvjerljivih 4:0.

Kopirati
Drag cursor here to close