Trener GOŠK-a

Pamić: Pokušat ćemo iskoristiti ovaj elan i dobru energiju

Novi kapetan ekipe, Igor Savić, se kod Pamića ustalio na poziciji stopera umjesto zadnjeg veznog gdje je nastupao prošle i početkom ove sezone.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2020. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gabelski GOŠK je dočekao prvu pobjedu u Prvoj ligi FBiH sa trenerom Igorom Pamićem koji je debitirao u petom kolu te poslije dva remija i tri poraza sa ekipom ostvario i prvi trijumf protiv Vis Simm-Bau (1:0), sastava koji je poslije 9 kola bio lider prvenstva.

Realizator je bio Budimir Šarčević u 79. minuti na asistenciju Sabahudina Jusufbašića. Gabeljani su i prethodno u dinamičnoj utakmici imali dosta prilika, ali i uobičajeno bili neefikasni.

''Hvala svima što su bili tako strpljivi da tako dugo čekaju ovu pobjedu samnom na klupi. Reakcija ekipe je bila jako dobra. Nažalost igramo bez napadača, odnosno sa prinudnim centarforom. Dođemo u puno šansi, ali gol je problem. Konačno smo dobili šest dana mira. Mislim da smo zaslužili pobjedu'', rekao je za Dnevni list trener Igor Pamić.

Malo drukčije su na to gledali na drugoj strani jer je trener Visa, Ajdin Mrguda, pozornost skretao na arbitražu.

''Možda je došao sa računicom da njegova ekipa ima 18 bodova, a mi 5, međutim to u ovoj ligi ne vrijedi. Razumijem da se čovjek ljuti, ali i mi smo gubili utakmice pa se nisam toliko ljutio. Spomenuo sam jedanaesterce koje smo imali protiv nas u ranijim utakmicama, ali ne možeš to spomenuti kao glavni razlog za poraz. Osobno smatram da je moja ekipa bila bolja, da smo imali puno šansi, dok oni nisu imali nijednu opasnu situaciju. Ipak treba više na to gledati, nego na suca'', poručio je Pamić.

Novi kapetan ekipe, Igor Savić, se kod Pamića ustalio na poziciji stopera umjesto zadnjeg veznog gdje je nastupao prošle i početkom ove sezone.

''Čitavu utakmicu smo dominirali, stvarali dosta šansi, dobro se držali u defanzivi i bili kompaktni. Zasluženo smo pobijedili. Nezasluženo smo bili na zadnjem mjestu, fali nam realizacija i problem su nam bile individualne pogreške. Poslije ovoga se nadam da idemo naprijed i da ćemo nastaviti pobjednički niz'',, kazao je Savić.

U sljedećem kolu Gabeljani su gosti posljednjeplasiranom Slavenu u Živinicama.

''Ista teška utakmica nas očekuje, shvatili smo da nema laganih. Pokušat ćemo iskoristiti ovaj elan i dobru energiju. Pobijedili smo, ali iz ovih igrača ne izlazi neka velika radost. Oni su bili u tolikom strahu i tuzi da se sad ne znaju ni veseliti. Nemamo se baš čemu ni veseliti, ali pripremat ćemo se u duhu da smo pobijedili i svjesni da smo puno utakmica prije trebali pobijediti. Nešto smo naučili, bili smo više strpljivi, igrali napadački, ali kontrolirano, da sebi ne bi zakomplicirali situaciju'', rekao je Igor Pamić.

Dosta energije i kvalitete u igri je Gabeljanima donio devetnaestogodišnji Kristijan Stanić. Lijevokrilni igrač je stigao u GOŠK pred ovaj meč, a radi se o nogometašu koji je prošao školu Zrinjskog i bio član U-17, U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Zrinjski ga je prethodno dao na posudbu u Solin (Druga HNL), a sad u GOŠK.

''Dobili smo ga s dobrom preporukom. Pokazao je da se od njega treba dosta očekivati, ali treba biti strpljiv, ipak je došao poslije 25 dana totalne pauze, bez minutaže, s viškom kilograma. Zato moramo biti oprezni. Tako je bilo s Edinom Murgom kojeg smo izgubili radi ozljede. Moramo ga jako čuvati, jer moramo misliti na sljedeće utakmice. Ali da – jako puno od njega očekujem'', istaknuo je Pamić.

Trener Vis Simm-Bau, Ajdin Mrguda, je bio nezadovoljan poslije utakmice, ali nekonkretan u objašnjenju.

''Razočaran sam utakmicom. Ovo je bio situacioni trening ofenzivnih prekida domaće ekipe. Bilo je preko 30 prekršaja oko 16 metara. Nemam što reći…'', kaže.

Pitali smo, znači li to da je nezadovoljan suđenjem?

''Neću ništa govoriti u vezi suđenja. Radili smo sedam dana, analizirali, došli, a onda dobili ovo… Čestitam domaćinu na pobjedi'', kazao je Mrguda i osvrnuo se na nastavak prvenstva gdje njegova ekipa kotira vrlo dobro:

''Četiri – pet ekipa je u vrhu, sve je to u dva boda, mislim da će svako kolo donositi promjene na vrhu. Mi ove sezone želimo biti u vrhu i stabilni, mislim da to zaslužujemo'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close