Utakmica sezone

Pada li danas na Otoci odluka ?

Na jednoj strani imamo momčad Veleža koja je s 49 golova najefikasnija u prvenstvu, dok je na drugoj Olimpik s najmanje primljenih golova, tek šest.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2019. u 12:09 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je do kraja sezone ostalo još deset kola do kraja, današnji duel između Olimpika i Veleža okarakteriziran je kao utakmica sezone za jedan i drugi sastav. Velež ima četiri boda i bez obzira kako susret danas završi, ostat će na prvom mjestu, ali bi u slučaju pobjedu opet stvorio prednost od sedam bodova za koju mnogi smatraju da bi bila nedostižna do kraja.

Na jednoj strani imamo momčad Veleža koja je s 49 golova najefikasnija u prvenstvu, dok je na drugoj Olimpik s najmanje primljenih golova, tek šest. Istovremeno mogli bismo reći kako je današnji duel mladosti protiv iskustva, jer u redovima Olimpika igra nekolicina super iskusnih igrača koji su prešli tridesetu. U tom društvu su Zeba, Muminović, Stojanović, Elvis Sadiković, Jusić, Bandović, dok su kod Veleža u tridesetima tek Bobić, Kuduzović i Fajić. Oba sastava su tek po jednom poražena u dosadašnjem dijelu sezone, Velež je posrnuo u Goraždu, Olimpik u Gradačcu.

Olimpik je izgubio četiri boda na domaćem terenu (Zvijezda 1:1, Novi Travnik 2:2), baš kao i Velež (Olimpik, Metalleghe). Velež je imao seriju od 17 utakmica bez poraza, Olimpikov niz neporaženosti traje. Trenutačno je sastav s Otoke na deset utakmica bez poraza. Ovdje treba dodati i podatak da je mreža momčadi Olimpika netaknuta u posljednjih osam utakmica, točnije 779 minuta, računajući autogol koji je postigao Emir Jusić u duelu protiv Čapljine u 31.minuti susreta koji je na rasporedu 13.10 prošle godine.

"Današnja utakmica nosi tri boda kao i svaka druga. Zbog položaja na tabeli svakako da privlači pozornost, ali sigurno da je ostalo dosta utakmica do kraja i da utakmica u nedjelju neće riješiti ništa. Velež ima svoje kvalitete, ali smo dobro upoznati i s njihovim manama. U boljoj smo formi, igramo dobro i siguran sam da smo mi bliže pobjedi. Pokazat ćemo to i na terenu danas" kaže kapetan Olimpika Adnan Osmanović.

Napadač tima s Otoke je postigao tri gola u prva tri kola proljetnog dijela i s ukupno devet pogodaka je najefikasniji strijelac momčadi.

Nusmir Fajić je u dosadašnjem prvenstvu postigao velikih 19 golova, svakako je veliki adut Rođenih u ovom susretu.

"Sigurno derbi dosadašnjeg toka sezone i utakmica koja može odlučiti možda i kompletno prvenstvo. Mi smo spremni, svaku utakmicu idemo na pobjedu tako će biti i protiv Olimpika, pobjedom u Sarajevu sigurno je da smo jednom nogom u Premijer ligi. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, neka pobjedi nogomet a ostalo nas ne zanima", dodao je Fajić.

Brojke iz međusobnih dvoboja kažu kako je Olimpik u maloj prednosti. Od zadnjih deset susreta u tri različita ranga takmičenja Olimpik je ostvario pet pobjeda, Velež jednu, četiri susreta su završila remijem, od toga posljednja dva istim rezultatom 0:0. U međusobnim okršajima Olimpik je posljednji put upisao pobjedu na Otoci 9. travnja 2016. godine, Velež je na istom stadionu slavio 1. ožujka 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close