Transferi nogometaša

Paco Alcácer se vraća u Španjolsku, a Emre Can dolazi u Borussiju?

Španjolski reprezentativac je u Borussiji još tijekom sezone postao višak, a poslije dolaska Erlinga Halanda postalo je potpuno jasno da za njega više nema mjesta u Dortmundu. Slične probleme prekobrojnog igrača ima i Emre Can u Juventusu.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / RHR-FOTO /  Paco Alcácer

Španjolski prvoligaš Villarreal dogovorio je najskuplju kupovinu u povijesti kluba. U transferu teškom 25 milijuna eura iz Borussije Dortmund stiže Paco Alcácer.

Ovo je objavio Bild, dok španjolski mediji pišu da će posao ipak vrijediti nešto manje, 23 milijuna eura. Kako god, bit će to najskuplji transfer u povijesti Villarreala, čiji je dosadašnji rekorder bio Gerard Moreno koji je prije godinu i pol dana Espanyolu plaćen 20 milijuna eura.

Alcácer je još u srijedu krenuo za Španjolsku, a danas će obaviti liječničke preglede i potpisati za Villarreal. Njegov povratak u domovinu bio je izvjestan već neko vrijeme, ali se sam napadač nadao boljoj opciji od Žute podmornice.

Do sinoć je čekao Valenciju i povratak na Mestallu, ali kada je propao odlazak Rodriga u Barcelonu, bilo je jasno da je propao i dolazak Alcácera na njegovo mjesto.

Nadao se eventualno i transferu u Atletico Madrid ako Madriđani ne dovedu Cavanija, ali ni od toga nije bilo ništa. Nije mogao puno čekati i Alcácer je prihvatio poziv Villarreala, koji je od Valencije udaljen 65 kilometara.

Španjolski reprezentativac je u Borussiji još tijekom sezone postao višak, a poslije dolaska Erlinga Halanda postalo je potpuno jasno da za njega više nema mjesta u Dortmundu.

Alcácer je član njemačkog kluba postao prije godinu i pol dan u pomalo iznenađujućem transferu. Borussia ga je dovela za dva milijuna eura iz Barcelone na posudbu pa ga je poslije sjajnog starta i briljantne polusezone otkupila za dodatni 21 milijun eura. Za BVB tim je odigrao ukupno 47 utakmica, ubilježivši zavidnih 26 golova.

Ipak, u drugom dijelu sezone počeo je padati u formi, kao i ostatak ekipe, te je na početku ove sezone izgubio mjesto u prvih 11.

Došlo je i do narušenja odnosa s trenerom Lucienom Favreom i klub je odlučio dovesti Halanda na njegovo mjesto, a poslije golgeterske eksplozije norveške senzacije Alcáceru je ostalo samo da se spakira i napusti Njemačku.

U Villarrealu će zamijeniti Carla Toka Ekambija koji je nedavno prešao u Lyon. Španjolski prvoligaš danima je tražio zamjenu za Kamerunca, spominjali su se Zaza iz Torina, Lucas Perez iz Alavesa i Mariano Diaz iz Real Madrida, ali je na kraju izbor pao na Alcácera.

Odlaskom Alcacera iz Borussije, Milijunašima se otvara opcija za dovođenje Emrea Cana iz Juventusa. Međutim, njemački reprezentativac im je u prvoj ponudi bio preskup (27 milijuna odštete i traženih deset milijuna bruto plaće po sezoni za Cana). Ne bude li mogućnosti za korigiranje financijskih uvjeta, Borussija će vjerojatno prekrižiti Cana i okrenuti se nastavku sezone s igračima koje već ima u svome kadru.

Kopirati
Drag cursor here to close