Borussia i Bayern

Ozljede u njemačkom prvenstvu: Povratak Witsela, odlazak Thaiga

Obje su momčadi u nastavku prekinutog prvenstva ostvarile dvije relativno uvjerljive pobjede
Sport / Nogomet | 25. 05. 2020. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund će u utorak ugostiti vodeći Bayern u utakmici 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a dobra vijest za domaće je povratak ozlijeđenog veznjaka Axela Witsela, dok će Bavarci nastupiti bez ozlijeđenog Thiaga u srednjem redu. 

Dvoboj koji će na Signal Iduna Parku započeti u 18.30 sati može dodatno zaoštriti borbu za naslov u slučaju pobjede domaće momčadi, ili ju gotovo i teoretski razriješiti, ako Bayern osvoji sva tri boda i šest kola prije kraja poveća svoju prednost na sedam bodova razlike, piše Hina.

Obje su momčadi u nastavku prekinutog prvenstva ostvarile dvije relativno uvjerljive pobjede. Borussia je svladala Schalke u rurskom derbiju sa 4-0, a slavila je i sa 2-0 na gostovanju u Wolfsburgu. Bayern je sa 2-0 pobijedio Union u Berlinu, dok je u posljednjem kolu nadigrao Eintracht u Muenchenu sa 5-2.

U prvom dijelu prvenstva u dvoboju ova dva suparnika na Allianz Areni domaćin je slavio sa 4-0, što je bila prva utakmica u kojoj je Hansi Flick vodio momčad kao glavni trener, nakon što je smijenjen Niko Kovač.

"Mi smo potpuno zaboravili na tu utakmicu. Nije bila dobra i jednostavno o njoj više ne razmišljamo. U usporedbi s njom, sada igramo u drugačijoj formaciji, a u Emreu Canu i Erlingu Haalandu smo dobili dvojicu vrlo snažnih igrača koji su podigli kvalitetu momčadi", izjavio je uoči novog derbija trener Borussije Lucien Favre.

Dobra vijest za 'crno-žute' je i povratak belgijskog veznjaka Axela Witsela.

"Axel je trenirao s momčadi i mogao bi biti u sastavu", najavio je Favre koji će imati problema s obranom, ako se od problema s Ahilovom tetivom ne oporavi Mats Hummels.

"S Matsom će biti neizvjesno, ali vjerujemo da će biti spreman."

Probleme u momčadi ima i trener prvaka Hansi Flick koji ne može računati na Thiaga Alcantaru.

"Nažalost, on je za ovu utakmicu izgubljen", rekao je Flick i potvrdio da će Jerome Boateng biti spreman za nastup, piše Hina.

Borussia neće moći računati na podršku "žutog zida", divovske tribine s najvjernijim navijačima, što će ići na ruku Bayernovim nogometašima koji su posljednji put slavili na Signal Iduna Parku prije dvije sezone, kad je bilo 3-1 za Bavarce.

"Ako uspijemo sačuvati svoju mrežu, bit ću sretan", izjavio je gostujući trener Flick koji je mišljenja da čak ni pobjeda njegove momčadi u ovom dvoboju ne bi jamčila Bayernu osmi uzastopni naslov prvaka Njemačke.

Osim derbija, u utorak će biti odigrane još tri utakmice 28. kola njemačke Bundeslige u kojima će se sastati: Bayer Leverkusen - Wolfsburg, Eintracht - Freiburg i Werder - Borussia Moenchengladbach. Sve tri utakmice započet će u 20.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close