Loš zdravstveni karton

Ozljede muče Rođene

Samir Zeljković je out do kraja sezone, Jani Urdinov, koji je utakmicu protiv Radnika preskočio zbog kartonja, ozlijeđen je i neće igrati na Grbavici, dok je pod upitnikom i Argentinac Dario.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2019. u 15:43 Feđa Ibrulj | Dnevni list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atmosfera je nakon ostvarene pobjede u Bijeljini odlična, bez obzira na sve probleme koji ekipu prate u ovoj završnici godine. Tu se naravno prije svega misli na ozljede i kartone koji su uvelike krojili ekipu za Radnik, a krojit će i za Željezničar.

Samir Zeljković je out do kraja sezone, Jani Urdinov, koji je utakmicu protiv Radnika preskočio zbog kartonja, ozlijeđen je i neće igrati na Grbavici, dok je pod upitnikom i Argentinac Dario.

Da stvar bude gora po Rođene, Melvin Osmić koji je kao zamjena za Zeljkovića uskočio u vezni red, kartoniran je pa neće na Grbavicu. To znaći da je prostor za manevar treneru Feđi Dudići dodatno smanjen.

''Ništa, opet idemo pružiti priliku nekim mlađim igračima – Osmić je iskoristio svoju priliku ali na njega ne možemo računati'', ocijenio je Dudić za Dnevni list pa dodao:

''Sada je tu mladi Nermin Alagić. On je dobio priliku u jako bitnoj utakmici i to kod rezultata 1:0 za nas. Njegova partija i ukazana šansa velika su dobit i za školu FK Velež. Ovo je najbolji pokazatelj igračima koji su u omladinskoj školi da s dobrim radom mogu dobiti priliku''.

Pritisak je daleko manji, klubove koji se bore za ostanak Velež drži na solidnom odstojanju…

''Naravno da u puno boljem raspoloženju dočekujemo Željezničar. Očekujem praznik nogometa. Željezničar je lider na tabeli, a Velež je ime, veliki klub i očekujem i veliku podršku naših navijača. Ono što je u ovom trenutku olakšavajuća okolnost, jeste da ćemo igrati na Grbavici, gdje je teren odličan pa smo tako i mi odlučili trenirati na umjetnoj podlozi koja je najbliža onoj na Grbavici. Vidjet ćemo kako se situacija razvijati s ovim igračima koji se žale na ozljede, imamo još dva dana do utakmice, nadam da ćemo posložiti opet jednu dobru postavu. Vidjeli smo u Bijeljini, da se velikom borbenošću, željom, taktičkom zrelošću može puno toga nadoknaditi'', kaže Dudić.

U Zagrebu je u srijedu ujutro uspješno operiran Samir Zeljković, koji je u utakmici protiv Sarajeva doživio ozljedu prednjih križnih ligamenata meniskusa.

Operacija je trajala nešto više od sat vremena, a prema prvim procjenama, obavljena je na najbolji način. Zeljković bi se danas trebao vratiti u BiH, a nakon određenog perioda krenut će sa procesom rehabilitacije. Prve prognoze govore da će za potpuni oporavak trebati pet – šest mjeseci.

Zeljković je stigao u Velež iz Igmana 2018. godine, a u dresu Rođenih je do sada kompletirao 72 nastupa, 54 u Prvoj, 17 u Premijer ligi uz jednu utakmicu u Kupu.

Igrao je na poziciji stopera, ali se u posljednje vrijeme istakao u ulozi zadnjeg veznog.

 

Kopirati
Drag cursor here to close