jednome se smrkne...

Ozljeda Ousmane Dembelea uštedjet će Barceloni deset milijuna!

Sport / Nogomet | 18. 09. 2017. u 21:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda je ozljeda Ousmane Dembelea u utakmici protiv Getafea veliki hendikep za Barcelonu, iza kulisa se odvija potpuno drukčija ''igra brojki'' koja će Blaugrani donijeti uštedu od 10 milijuna eura.

Jedna od varijabli dogovorenih u sklopu velikog novčanog iznosa koji Barcelona treba platiti Borussiji iz Dortmuda za mladog napadača bila je da će, ako Dembele ove sezone odigra 50 utakmica za Katalonce, Borussiji Dortmund biti uplaćeno dodatnih 10 milijuna eura, piše MARCA.

Uz ozljedu pretrpljenu u Getafeu, krilni napadač će pauzirati do četiri mjeseca, tako da je mogući broj njegovih nastupa teoretski znatno manji od dogovorenog broja utakmica u sezoni.

Dembele će u utorak biti operiran u Finskoj, nakon čega će započeti drugu fazu na putu ka oporavku.

"Jasno je kako on kao igrač do sada nije imao slične ozljede mišića. Samim tim nema ni iskustva kako bi unaprijed prepoznao manje probleme koji ovakvoj ozljedi prethode. Iskusan igrač vjerojatno ne bi napravio jedan takav pokret s loptom (petom iza leđa) pri toj brzini koji je njemu donio ovu ozljedu", kazao je trener Barcelone Ernesto Valverde na tiskovnoj konferenciji.

On napominje kako je za svakog sportaša najvažnije da ostane strpljiv i koncentriran dok traje rehabilitacija. Psihičko stanje nogometaša nakon povratka poslije ozljede umnogome ovisi o tome koliko je sposoban nositi se sa situacijama koje najmanje želimo u karijeri, napominje Valverde, kazavši kako Barcelona ima nekoliko alternativa za Dembelea.

Kopirati
Drag cursor here to close