Red Bull Street Style

Ovo su sudionici svjetskog finala prvenstva u freestyle nogometu

Uzbudljivi novi format natjecanja osigurao je dosta uzbuđenja i iznenađenja dok su se vodeći freestyle nogometaši borili za mjesto u svjetskom finalu najvažnijeg natjecanja u ovom sportu.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2021. u 15:23 Bljesak.info
Red Bull Street Style 2020 Finals

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon online kvalifikacija, najbolji svjetski freestyle nogometaši - 16 muškaraca i osam žena - iz svih dijelova svijeta osigurali su mjesta u Svjetskom finalu natjecanja Red Bull Street Style, koje će se 20. studenog održati u Valenciji.

Uzbudljivi novi format natjecanja osigurao je dosta uzbuđenja i iznenađenja dok su se vodeći freestyle nogometaši na planeti borili za mjesto u svjetskom finalu najvažnijeg natjecanja u ovom sportu. Šampionske titule branit će Erlend Fagerli i Melody Donchet, koji su kvalifikacije prošli neporaženi.

U konkurenciji muškaraca, legenda freestyle nogometa i osvajač Red Bull Street Stylea 2013, Poljak Szymon Skalski, dominantnim nastupom u kvalifikacionoj grupi osigurao je mjesto u svjetskom finalu.

U pokušaju da obrani titulu, norveška zvijezda Fagerli ponovo će morati savladati svog brata i trening partnera Brynjara, koji je u kvalifikacijama demonstrirao fenomenalno umijeće.

Najmlađi sudionik finala u muškoj konkurenciji je Brazilac Gabriel Parke s adresom u SAD-u, koji je suce impresionirao jedinstvenim pokretima i položajima tijela.

''Doći do Svjetskog finala tako rano u karijeri je nevjerojatna prilika za mene. Natjecati se protiv legendi ovog sporta, kao što su Erlend Fagerli i Szymon Skalski, bit će nevjerojatan doživljaj i jedva čekam da odmjerim svoje umijeće s njima“, rekao je Parke.

U finale natjecanja muškaraca plasirali su se još Mohammadhassan Akbari (Iran/Poljska), Jeffry Chacón Garcia (Costa Rica), Félix Emmanuel Martínez García (Meksiko), Jay Hennicke (Australija), Hiroyuki Kaneko (Japan), Patrick Colin Shaw (SAD) i Diego Alejandro Urzúa Villa (Čile).

U kategoriji žena, prošlogodišnja viceprvakinja i šampionka iz sezone 2019 Aguska Mnich nastavit će borbu da povrati titulu, nakon što je bila sjajna u kvalifikacijama.

Poljskoj zvijezdi Mnich u finalu će se pridružiti američka senzacija Caitlyn Schrepfer, Nizozemka Jasmijin Janssen, kao i Lia Lewis (UK), Fernanda Mendez Cabrera (Meksiko), Angie Cepeda Bautista (Kolumbija) te mlada Francuskinja Yoanna Sarda Dallier.

''Konkurencija u natjecanju žena ove godine je na fenomenalnom nivou, tako da je ulazak u finale nevjerojatno postignuće. Učinit ću sve da ostvarim svoj san i u Valenciji postanem svjetska prvakinja“, izjavila je Dallier.

Kopirati
Drag cursor here to close