Tranfermarkt

Ovo je pet već dogovorenih velikih transfera ovog ljeta

Nitko se ne usuđuje predviđati moguće transfere igrača ovoga ljeta, ali postoje oni koji su već dogovoreni početkom ove sezone ili tijekom zimskog perioda, a realizirat će se ovog ljeta. Najskuplji od njih je onaj Hakima Ziyecha u Chelsea.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2020. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Germanijak.hr / Ziyech, Antony, Nübel, Trincão i Pedrinho  

Kako sada stvari stoje, veliko je pitanje hoćemo li vidjeti neke senzacionalnee transfere ovoga ljeta.

Primjerice, Borussia Dortmund je izvjesila cijenu od 110 milijuna eura za Jadona Sancha ispod koje neće ići, dok bi eventualno neki drugi transfer teško mogao doseći taj iznos.

Engleski i španjolski mediji spominju zanimanje Jurgena Kloppa koji je navodno spreman dati 90 milijuna eura za Ousmanea Dembelea, ali to je još sve u rangu najobičnijih spekulacija, nepotvrđeno ni od jedne strane.

Međutim, postoje transferi koji su već dogovoreni početkom ove sezone ili tijekom zimskog perioda, a realizirat će se ovog ljeta. Najskuplji od njih je onaj Hakima Ziyecha, podsjeća Germanijak.hr.

Hakim Ziyech u Chelsea

Hakim Ziyech je vjerojatno najvažnija kupnja ovog ljeta. Krilni napadač Ajaxa odlazi u Chelsea koji je dogovorio transfer odštetu s Nizozemcima u visini od 40 milijuna eura, prenijeli su brojni engleski mediji. Osim što može igrati na krilu, riječ je i o sjajnom playmakeru odličnog driblinga koji tako u najboljim igračkim (27) dolazi u najjaču ligu svijeta.

Marokanac će biti jedna od glavnih uzdanica Franka Lamparda od sljedeće sezone. Lani je Ziyech za Kopljanike upisao 19 golova u svim natjecanjima, a nerijetko je bio i jedan od glavnih dodavač u momčadi Erika ten Haga.

Antony u Ajax

Kako su Ziyecha proslijedili u London, tako su iz Sao Paula doveli njegovu zamjenu. 20-godišnji Brazilac će odmah uskočiti u Marokančevo mjesto i zaigrat će na desnom krilu koja mu je prirodna pozicija. Protekle sezone, upisao je četiri gola i šest asistencija, a i fantastičan je dribler sa 2,6 uspješna driblinga po utakmici.

Antonyu bi trebalo biti nešto lakše uklopiti se s obzirom na to da će ga na Johan Cruyff Areni dočekati sunarodnjak sa krila preko puta, David Neres. Mladi Brazilac će postati igrač nizozemskog velikana od prvog srpnja, a Ajax će isplatiti 15.75 milijuna eura uz mogućnost da s bonusima ovaj transfer naraste još dodatnih šest milijuna eura.

Alexander Nübel u Bayern München

Klasičan primjer kako Bavarci obavljaju posao. Točno na polovici sezone i službeno je potpisan transfer mladog vratara Alexandera Nüebela kojemu ugovor sa Schalkeom istječe koncem ove sezone. Iz tog razloga, njemački prvak neće platiti 'Rudarima' niti centa, a dobit će dugoročno rješenje između vrata, barem za naredno desetljeće.

Mladić sa 23 godine na leđima, čini se, morat će neko vrijeme još učiti od Manuela Neuera koji ne kani tako lako prepustiti 'jedinicu' svom nasljedniku te će novopridošlo pojačanje morati biti strpljivo.

Trincão u Barcelonu

Mladi reprezentativac Portugala potencijalno bi mogao biti zamjena za Lionela Messija.
Naravno, Argentinski čarobnjak je nenadoknadiv, ali njegovu poziciju na travnjaku bi mogao popuniti upravo 20-godišnji Trincão koji igra na lijevom krilu s težnjom da ulazi u sredinu, a u Bragi - gdje je stigao još prije tinejdžerske dobi - ove sezone i igra nešto centralnije na travnjaku.

Mladi krilni našadač odigrao je nešto više od tisuću minuta ove sezone, a upisao je sedam golova i pet asistencija. Odličan je kreator, kako driblingom, tako i dodavanjima, te inteligentnim pozicioniranjem i utrčavanjima.

Prema Transfermarktu Blaugrana je za njega isplatila 31 milijun eura Portugalcima. Ne izgleda puno s obzirom na golem potencijal i njegovu dob.

Pedrinho u Benficu

Drugi Brazilac koji je uvršten na ovu listu je uskoro 22-godišnji mladi reprezentativac Carioca.

Igra većinom na desnom krilu u Corinthiansu, ali snalazi se na svim pozicijama u posljednjoj trećini igrališta. Nizak je konstitucijom i je nerijetko nerješiva enigma suparničkim braničima prilikom svojih driblinga.

Odličan je asistent, a jako je precizan i pravovremen u prebacivanju strana. Treba svakako nadodati da ima odličan šut s distance.

Lisabonski velikan platio ga je 'Korinćanima' 20 milijuna eura, a potencijalno bi mogao višestruko zaraditi na njemu. Još jedna dobra kupovina Benfice.

Kopirati
Drag cursor here to close