Money for nothing

Ovi su igrači koštali tako puno, a zauzvrat pružili tako malo

Koliko god da su neki od najvećih promašaja transfer politike velikih klubova bili veliki igrači, pokazalo se da jednostavno nisu bili uklopivi u nove ekipe.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2017. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije rijedak slučaj da nogometni klubovi kupe nekog igrača za veliki novac, očekujući s njegovim dolaskom titule, pune stadione i navalu sponzora.

Međutim, koliko god da su neki od najvećih promašaja transfer politike velikih klubova bili veliki igrači, pokazalo se da jednostavno nisu bili uklopivi u nove ekipe.

Ovo su neki od najpoznatijih slučajeva bačenih novaca.

Andy Carroll: Za njegov prelazak u Liverpool plaćeno je 40 milijuna eura, ali je nakon samo sezone i pol i postignutih 11 golova, morao potražiti novi klub.

Robinho: Manchester City je za njega platio Realu 42 milijuna eura, ali Brazilac ništa nije napravio. Njegova karijera krenula je silaznom putanjom i od momka koji je proglašavan nasljednikom mnogih slavnih brazilskih nogometaša iz povijesti, nije postalo ništa posebno.

Eliaquim Mangala: Manchester City je u njegov dolazak investirao 50 milijuna eura. Međutim, čini se kako za ovog braniča ima sve manje nade kod 'Građana', jer je sve dalje od prve ekipe.

Andrij Ševčenko: Imao je Zlatnu loptu i bio najcjenjeniji napadač na svijetu kad je za 45 milijuna eura prešao u FC Chelsea. Njegove dvije sezone u Premier League bile su ispod očekivane razine.

Cristian Benteke: Za njega je Liverpool platio 46 milijuna eura, ali ako se gleda njegovih deset golova za slavni engleski klub, onda se može kazati kako su ti zgoditci spadaju među najskuplje ''po komadu''.

Gaizka Mendieta: Španjolac za kojega je Lazio platio 48 milijuna u vremenima kad je to bilo gotovo u rangu današnjih transfera Pogbe ili Ousmane Dembelea, nije napravio praktično ništa. U to vrijeme najskuplji španjolski nogometaš proveo je jednu sezonu u Italiji, bez postignutog gola.

David Luiz: Za njega je PSG platio 50 milijuna eura, što je u odnosu na cifre koje je iskeširao za Neymara i Mbappea, pravi ''kusur'. Međutim, tada je to bio pravi rasipnički novac plaćen za jednog srednjeg braniča, a rezultat je bio poražavajući. Brazilac se ''trkom'' vratio natrag u Englesku, te u FC Chelsea, klubu punom zvijezda, ponovno igra na vrhunskoj razini.

Zlatan Ibrahimović: Barcelona ga je platila 66 milijuna i vjerovalo se kako su se time ujedinili interesi katalonskog kluba i jedne od najvećih napadačkih zvijezda europskog nogometa. No, Pep Guardiola i Zlatan uopće nisu funkcionirali. U Blaugrani je trajao samo jednu sezonu.

Kaka: Dobitnik Zlatne lopte bio je Realu vrijedan impozantnih 65 milijuna eura. Nije ostavio nikakvoga traga u Kraljevskom klubu i morao je Bernabeu napustiti na stražnja vrata.

Ángel Di María: Slavni Manchester United platio ga je 75 milijuna eura i unatoč svojoj reputaciji i nespornoj kvaliteti, Di María je svojom odlukom da napusti Real ipak izazvao čuđenje nogometne javnosti. Ne postigavši ništa u Manchesteru, krenuo je dalje i skrasio se u PSG-u. Čini se kako ga je i tamo vrijeme u znatnoj mjeri pregazilo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close