Staklene noge

Ousmane Dembele propušta ostatak sezone i Europsko prvenstvo

Dembele je zaradio totalnu rupturu tetive u predjelu prednje lože. Sličnu ozljedu imao je i prije dvije godine, samo na drugoj nozi, a zbog toga je u to vrijeme propustio samo nekoliko utakmica.
Sport / Nogomet | 12. 02. 2020. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Ousmane Dembele (FC Barcelona)

Barcelonin napadač Ousmane Dembele se ozlijedio prije nekoliko dana na treningu katalonskog kluba i odmah su se potop proširile vijesti da ga na terenu neće bti četiri mjeseca, odnosno da je za njega sezona završena.

Barcelona je nakon operacije koja je izvršena u Finskoj priopćila još gore vijesti za navijače. Naime, Francuza neće biti na terenu čak šest mjeseci što znači da će sigurno propustiti i Europsko prvenstvo.

On je inače zaradio totalnu rupturu tetive u predjelu prednje lože. Sličnu ozljedu imao je i prije dvije godine, samo na drugoj nozi, a zbog toga je u to vrijeme propustio samo nekoliko utakmica.

Francuz je 2017. godine stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 105 milijuna eura, ali je više bio po bolnicama nego na travnjaku.

On je u dvije i pol godine u Barceloni ubilježio 74 nastupa, 19 golova, 17 asistencija te čak deset ozljeda samo u zadnjih godinu dana.

Nakon najnovije Dembeleove ozljede mišića, koju je osjetio na prvom treningu otkako je u studenom istegnuo prednju ložu i bio van terena dva mjeseca, katalonski novinari su izračunali da je Francuz u Barceloni 889 dana, od čega je čak 350 dana potrošio na liječenje i oporavak.

Barcelona inače ima velikih problema s ozljedama u aktualnoj sezoni, jer osim Dembelea do kraja ove sezone neće biti i Luisa Suareza.

Kopirati
Drag cursor here to close