Dembélé rekorder barce

Ousmane Dembélé: Barcelona nikad nije platila više za nekog igrača

Sport / Nogomet | 27. 08. 2017. u 08:15 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoćnja pobjeda Barcelone kod Alavesa u gostima od 2:0, ostala je u velikoj mjeri u sjeni najvećeg tjednog događaja u katalonskom klubu - potpisom ugovora s Ousmaneom Dembéléom.

Messi je protiv Alavesa postigao dva zgoditka, prethodno promašivši jedanaesterac, te je u neku ruku sam morao nadomjestiti i Neymara koji više ne igra za Barcu, ali i ozlijeđenog Luisa Suareza.

Hoće li velikome Argentincu, i u kojem ritmu, Dembélé uskoro 'skidati' protivničke braniče s leđa, kao što je to činio Neymar, nogometna će javnost na vrijeme saznati, a mladi Francuz ostat će upisan kao najskuplje pojačanje Blaugrane u povijesti.

Ovaj 20-godišnjak na Camp Nou dolazi za rekordnih 105 milijuna eura, uz opcije da njegov bivši klub Borussia Dortmund kroz bonuse kasira i svih 145 milijuna na Dembéléu. Bila bi to za njih zarada od 130 milijuna, jer su ga prošloga ljeta kupili od Rennesa za 15 milijuna.

Tako je dosadašnje Barcino rekordno ulaganje u jednog igrača, konkretno dovođenje Neymara iz Santosa 2013. za 88.2 milijuna, uvjerljivo nadmašeno. Na trećem mjestu najskupljih transfera sada je Luis Suarez, koji je 2014. godine Liverpoolu plaćen 81.7 milijuna eura.

Na četvrtom je mjestu Paulinho kojega su ovoga ljeta za 40 milijuna doveli iz kineskog Guangzhoua.

Ostat će za sada zabilježeno kako su dva najveća transfera u povijesti nogometa vezana za Barcelonu, onaj 'izlazni' Neymarov (222 milijuna) i 'ulazni' Dembéléov (105 + 40).

Kopirati
Drag cursor here to close