Engleski superkup

Otvorila se mogućnost da Bilić igra za trofej protiv Kloppa na Wembleyju

Riječ je o utakmici Community Shielda, engleske verzije superkupa, koju bi ove godine mogli iznimno igrati prvaci prve i druge lige, a ne kao inače prvak i osvajač FA kupa.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Profimedia  / Jürgen Klopp (FC Liverpool) i Slaven Bilić (WBA)

Liverpool je osigurao naslov prvaka Engleske, prvi nakon 30 godina, dok je u Championshipu trenutačno vodeći Slaven Bilić i njegov WBA.

Ova dva kluba mogla bi se sučeliti na Wembleyju u vrlo neobičnoj borbi za trofej. Riječ je o utakmici Community Shielda, engleske verzije superkupa, koju bi ove godine mogli iznimno igrati prvaci prve i druge lige, a ne kao inače prvak i osvajač FA kupa, piše ugledni The Times.

Razlog tome su europske obveze koje je poremetio koronavirus. FA kup je stigao do polufinala, a dva polufinalista još su "živa" u europskim natjecanjima - Manchester City u Ligi prvaka i Manchester United u Europskoj ligi.

Liga prvaka i Europska liga dovršit će se u kolovozu, a predviđa se da će u istom mjesecu biti i Community Shield. Ako netko od gradskih rivala iz Manchestera osvoji FA kup, bilo bi im vrlo teško uskladiti Community Shield i europska natjecanja, podsjeća Gol.hr. 

Zbog toga bi ova godina mogla biti iznimka u kojoj bi se za trofej borili osvajači prve i druge lige. Ta bi utakmica mogla biti i prva u Engleskoj na kojoj će biti dopušten ulazak gledateljima nakon restarta sezone.

Bilićev WBA trenutačno je prvi s dva boda, ali i utakmicom više od Leedsa. Četiri kola ostala su do kraja uvijek nepredvidljivog Championshipa, vidjet ćemo tko će na kraju otvoriti šampanjac.

Polufinala FA kupa na rasporedu su 18. i 19. srpnja. Manchester United igrat će protiv Chelseaja, a Manchester City protiv Arsenala. Finale je na rasporedu 1. kolovoza.    

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close