Nova zgrada

Otvoreno novo administrativno sjedište NSBiH

Čeferin i Begić otvorili novo administrativno sjedište NSBiH
Sport / Nogomet | 22. 11. 2018. u 16:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić danas su službeno otvorili novo administrativno sjedište bh. saveza u Sarajevu.

Ovim svečanim činom, kako je istaknuo predsjendik UEFA-e, ispunjen je važan zadatak.

''Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije koja se plasirala u A Ligu nacija. To je veliki uspjeh. Uz takve uspjehe lako se zaboravi kako je sve počelo. Malo koji  savez u Europi je imao težu startnu poziciju od NSBiH i svejedno ste uhvatili korak sa elitom. Zasluge idu svima i dobrom radu saveza i dobrim trenerima, talentima koje imate više nego neke druge države vaše veličine'', rekao je Čeferin.

Foto: Anadolija / Nova zgrada Nogometnog saveza

Podsjetio je još jednom na izuzetno lošu nogometnu infrastrukturu te o važnosti timskog rada bez kojeg je realizacija ovakvih projekata nemoguća.

Moderna zgrada Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 10 milijuna KM, zadovoljava sve kriterije po standardima UEFA-e i FIFA-e. NSBiH je novac za ovaj projekt dobio od UEFA-e i FIFA-e.

''Podršku koju imao od krovnih organizacija FIFA-e i UEFA-e znači nam puno i nećemo iznevjeriti njihova očekivanja i povjerenje. Bez pomoći ovih institucija, ali i pojedinaca danas ne bi bili ovdje'', istaknuo je Begić.

Foto: Anadolija / Nova zgrada Nogometnog saveza

Današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra NSBiH u Sarajevu prisustvovali su vodeći ljudi svjetskog, evropskog i regionalnog nogometa.

U sklopu nove zgrade NSBiH nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, fan shop, trofejna sala, restoran s kuhinjom, podzemna garaža, vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, fontana i zelene površine. 

Kopirati
Drag cursor here to close