Josip Drmić

Otpisani švicarski Bosanac spašava sezonu Borussije Mönchengladbach

Trener Dieter Hecking već je na početku ovosezonskog prvenstva rekao Drmiću kako ga ne vidi u svojim planovima, pa je Švicarac većinu sezone trčao po livadama Regionalne lige, igrajući za drugi tim. Ali, nije gubio nadu, čekao je svoju priliku.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2019. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski reprezentativac Josip Drmić (26) ove je sezone u Borussiji iz Mönchengladbacha imao samo tri kratka nastupa i stav kluba je takav da će ga se riješiti po završetku aktualnog prvenstva.

Međutim, Drmićev gol za 2:2 proteklog vikenda protiv Hoffenheima na domaćem terenu u neku je ruku spasio nade Borussije za igranje u Europi iduće sezone. Karte su se tako posložile da bi Drmić u preostala dva kola također mogao biti ''spasitelj'' sezone. Ali, to ga, ukoliko se dogodi, neće spasiti od odlaska iz Mönchengladbacha.

Trener Dieter Hecking već je na početku ovosezonskog prvenstva rekao Drmiću kako ga ne vidi u svojim planovima, pa je Švicarac većinu sezone trčao po livadama Regionalne lige, igrajući za drugi tim. Ali, nije gubio nadu, čekao je svoju priliku.

"Ja sam i dalje tu, apsolutno sam s klubom. Spreman sam, kolege to znadu, a i trener. Hoću li igrati od početka ili samo nekoliko minuta na kraju, meni je svejedno - bit ću sretan ako mogu pomoći klubu kad god zatreba", kazao je Drmić nakon što je zaigrao poslije dužeg vremena i postigao važan pogodak protiv Hoffenheima.

Trener Hecking priznao je Josipu da je taj gol bio od velike važnosti, ali nema jamstva da će opet igrati, posebice da će biti starter u preostala dva kola.

Borussia do kraja ima dvije zanimljive utakmice. Prvo gostuje kod FC Nürnberga, pretposljednjeg na tabeli, kojeg još samo teorija drži u igri za mjesto koje vodi u relegaciju. Potom u zadnjem kolu u Mönchengladbachu gostuje njihov imenjak iz Dortmunda.

Tim iz M'Gladbacha trenutačno ima 52 boda i šesti je na tabeli. Od četvrtog mjesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, dijele ih samo dva boda. Međutim, samo jedan bod dijeli ih od osmog mjesta, koje više ne vodi u Europu.

Već je poznato da od iduće sezone Borussiju preuzima Marco Rose, ali Drmić ne vjeruje da će se njegov status promijeniti, jer dosad nitko iz kluba s njim nije razgovarao.

"Još nije bilo razgovora s budući trenerom. Ne mogu ništa isključiti, ali sigurno bih već nešto čuo, ako bi postojali planovi koji se odnose na mene. Kako ide dalje, ne znam ni sam, ali dosta mi je one priče traži me ovaj ili onaj. Jedino što znam da budući klub mora biti razine Borussije", kaže samouvjereno Josip Drmić, nogometaš za kojega se prije pet godina otimala čitava Bundesliga i nekoliko drugih klubova iz liga petice.

Kopirati
Drag cursor here to close