Pepkali ga

Otkriveni detalji ofenzive Manchester Cityja na Lionela Messija

Pored četvrt milijarde eura plaće za Messija, City bi tada iskrcao isto toliko u korist Barcelone na ime odštetne klauzule za najboljeg igrača svijeta.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2018. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski list El Mundo objavio je neke važne detalje o nesuđenom prelasku Lionela Messija u Manchester City, a prema informacijama do kojih je list došao, slavni Argentinac je na stolu imao ponuđen ugovor koji bi mu jamčio 250 milijuna eura neto, za pet godina vjernosti Građanima.

El Mundo piše kako su pregovori između Messijeva stožera i Manchester Cityja vođeni od prosinca 2016. do studenoga 2017., a prekinuti su nakon što je Messi potpisao novi, poboljšani ugovor s Barcelonom.

Navodno je Lionel Messi koncem prošle godine ozbiljno razmišljao o tome da se preseli u klub čiji su vlasnici bogati biznismeni iz arapskog svijeta.

Etihad-Stadium umjesto Campa Nou bila je u tom trenutku ozbiljna opcija za Messija, tvrdi poznati španjolski list.

Pored četvrt milijarde eura plaće za Messija, City bi tada iskrcao isto toliko u korist Barcelone na ime odštetne klauzule za najboljeg igrača svijeta.

Pregovore su vodili bivši potpredsjednik Barce Ferrán Soriano, trenutačno direktor Cityja, i Messijev otac Jorge.

Ova velika sportska saga svoj je vrhunac imala u vrijeme eskalacije nemira nakon proglašenja neovisnosti Katalonije. Kriza u Španjolskoj u to je vrijeme navela Messija da ozbiljno razmišlja o odlasku, jer se pobojao da bi u slučaju neovisnosti Katalonije igrao u klubu koji više nema dodira s ligama petice i vrhunskim nogometom.

Međutim, Barcelona je reagirala blagovremeno i ponudila Messiju novi ugovor, uz mjesečnu plaću od 35 milijuna eura.

Što se tiče njegova straha od ispadanja Barcelone iz relevantnih nogometnih krugova u slučaju neovisnosti Katalonije, u novi je ugovor unesena klauzula koja kaže da Argentinac u takvoj situaciji može otići bez odštete.

Za slučaj da je stanje nepromijenjeno, a netko ga ipak želi dovesti u svoje redove, u novi je ugovor unesena odštetna klauzula od 700 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close