Neće biti ni liga MZ

Otkazano finale malonogometne Lige Hercegovine

Udruga je, također, poporučila svim općinama i gradovima da ne održavaju Lige mjesnih zajednica-naselja u svojim općinama i gradovima.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bljesak.info

Upravni odbor Sportske udruge ''Liga Hercegovine'' donio je odluku da ove godine neće biti Završnog turnira pobjednika općinskih i gradskih malonogometnih liga mjesnih zajednica i naselja, doznaje Bljesak.info.

Udruga je, također, poporučila svim općinama i gradovima da ne održavaju Lige mjesnih zajednica-naselja u svojim općinama i gradovima.

''Temeljem preporuka i naredbi kriznih stožera Ministarstva zdravstva FBiH i ŽZH, HNŽ i HBŽ, pogotovo one o dozvoljenom održavanju sportskih natjecanja, ali bez nazočnosti gledatelja i iz obavezno pridržavanje preporuka i higijensko-epidemioloških mjera donesenih od strane nadležnih tijela, a nakon duljeg višemjesečnog pomnog praćena situacije na terenu vezane uz epidemiju koronavirusa, pri čemu se na prvom mjestu ističe briga za zdravlje posjetitelja ovih priredbi, kao i igrača, voditelja momčadi i svih sudionika ovih natjecanja, Upravni odbor udruge 'Liga Hercegovine' preporučuje općinskim i gradskim ogranizatorima Liga MZ-naselja da ove godine ne organiziraju navedeno natjecanje'', rekli su za Bljesak.info iz ove Udruge.

Navode da će oni koji ipak organiziraju natjecanje to učiniti na svoju odgovornost. 

''S obzirom kako postojeća situacija sa stanjem epidemije jasno sugerira preporuku o negiranju općinskih liga MZ-naselja, smatramo kako nema potrebe ni za organiziranjem ovogodišnjeg završnog turnira pobjednika općinskih/gradskih liga MZ, a čiji je domaćin trebao biti Grad Čapljina'', dodaju iz Udruge.

Dodaju i kako će se, ukoliko to prilike dopuste, razmotriti mogućnost igranja pozivnog turnira općinskih reprezentacija u Čapljini u vrijeme kada i ako ne bude opasnosti od koronavirusa.

''Grad Čapljina ostaje organizator Završnog turnira pobjednika općinskih/gradskih Liga MZ sljedeće, 2021. godine, s obzirom kako ovogodišnji Završni turnir nije moguće organizirati u uobičajenom formatu'', zaključili su organizatori u izjavi za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close