Zlatna lopta

Oštre reakcije na izbor Messija: Nitko ovu nagradu ne zaslužuje više od Lewandowskog

''Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu'', kazao je Casillas.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2021. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Robert Lewandowski

Lionel Messi je jučer sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, a reakcija ne manjka. Argentinac je sa 613 glasova slavio ispred Poljaka Roberta Lewandowskog (580 glasova) i Talijana Jorginha (460 glasova). Luka Modrić je bio među nominiranima, no završio je na 29. mjestu i nije dobio niti jedan glas.

''Nakon ovog izbora više ne razumijem svijet. Uz svo poštovanje prema Lionelu Messiju i ostalim nominiranim igračima, nitko ovu nagradu ne zaslužuje više od Roberta Lewandowskog'', rekao je Lothar Matthaeus.

Dodjelu Zlatne lopte kritizirao je i bivši španjolski vratar Iker Casillas:

''Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu'', rekao je bivši vratar Reala, dodavši: ''Messi je među pet najvećih u povijesti, ali morate nagrađivati najbolje tijekom godine, nije to tako teško''.

Oglasio se i Lewandowski, za kojega gotovo svi smatraju da je morao biti nagrađen Zlatkom loptom ove godine:

''Prvo želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može osvojiti bilo kakvu individualnu nagradu bez pomoći jake momčadi i vjernih navijača. Zato zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala suigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj obitelji, hvala majko, hvala Anna, vi ste ljubavi mog života i najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svaki dan daju podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha'', poručio je Poljak.

Kopirati
Drag cursor here to close