Derbi na Grbavici

Osim: Očekujem da će Široki igrati otvoreno

"Znamo njihove prednosti i mane. Ako budemo igrali kao protiv Mladosti nećemo dobiti, ali ako budemo igrali kao protiv Slobode, imat ćemo šanse za pobjedu", zaključio je Osim.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2019. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon reprezentativne pauze nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda, a jedan od najzanimljivijih susreta će biti odigran u nedjelju na stadionu "Grbavica" između domaćeg Željezničara i Širokog Brijega.

Dvoboji ova dva kluba uvijek su neizvjesni. U taboru Željezničara priželjkuju pobjedu i tri boda kojima bi zadržali prvo mjesto na ligaškoj ljestvici.


Trener Željezničara Amar Osim očekuje da će gosti po običaju na "Grbavici" igrati otvoreno i da će publika gledati zanimljiv meč.

"Široki obično na Grbavici igra otvoreno, mi smo u posljednjem kolu odigrali solidno, tako da bi susret trebao biti zanimljiv. Nadam se da će publika doći i biti zadovoljna. Široki na ljestvici ne zauzima poziciju na kojoj smo ga navikli gledati, ali tabela ništa ne mora značiti. Imaju dobru ekipu, na Grbavici uvijek dobro igraju i imaju dobar omjer protiv nas od kada se igra zajednička liga", izjavio je Osim.

Podsjetio je da Željezničar nije slavio na domaćem terenu protiv Širokog posljednja četiri meča.

"Znamo njihove prednosti i mane. Ako budemo igrali kao protiv Mladosti nećemo dobiti, ali ako budemo igrali kao protiv Slobode, imat ćemo šanse za pobjedu", zaključio je Osim.

Vezni igrač Željezničara Semir Štilić je naglasio da ekipa nipošto ne smije razmišljati o derbiju protiv Sarajeva jer meč protiv Širokog trenutno ima mnogo veći prioritet.

"Najbitnije je trenutno meč sa Širokim gdje trebao ostvariti pobjedu, a onda se okrenuti Sarajevu i derbiju", precizirao je Štilić.

Utakmica 17. kola Premijer lige BiH između Željezničara i širokog Brijega će biti odigrana u nedjelju, 24 studenog na stadionu "Grbavica" s početkom u 16 sati.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close