Zasjeda Izvršni odbor NS BiH

Osim ili Kodro ili prolongiranje odluke o izborniku BiH

Povjerenstvo je podijeljeno između dva službena kandidata i trenera s kojima su obavljeni razgovori
Sport / Nogomet | 13. 11. 2017. u 14:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj će glavna točka dnevnog reda biti rasprava o izboru novog izbornika "A" reprezentacije, će biti održana u četvrtak, 16. studenog, u Trening kampu NS BiH u Zenici s početkom u 12.00 sati.

Do tada, Povjerenstvo za imenovanje izbornika BiH u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović pokušat će usuglasiti stav i članovima "nogomtne vlade" ponuditi konkretan prijedlog za nasljednika Mehmeda Baždarevića. Dogodi li se to IO NS BiH potom će potvrditi imenovanje, odnosno izabrati izbornika u četvrtak u Zenici.

Međutim, prema posljednjim saznanjima agencije Anadolija, povjerenstvo je podijeljeno između dva službena kandidata i trenera s kojima su obavljeni razgovori. U pat poziciji su, jer su neslužbeno Bajević i Osim za Amara Osima, dok bi Misimović i Kajtaz na mjestu izbornika BiH radije vidjeli Mehu Kodro.

Shodno nastaloj situaciju, moguća su dva scenarija. Prvi je dogovor, tj. usuglašavanje stava povjerenstva, što bi značilo da bi BiH u Zenici 16. studenog, po svemu sudeći, dobila novog izbornika.

Ukoliko proslavljeni kvarter bh. nogometa, koji je već jednom probio rok za prijedlog predviđen za 1. studenog, ponovno ne uspije iznaći rješenje može se dogoditi da "vrući krumpir" prebace u ruke članova IO NS BiH.

Konkretno, Izvršnom odboru mogu ponuditi i Osima i Kodru, te bi onda odlučivali glasovanjem, što u IO NS BiH žele izbjeći, pa bi, gotovo sigurno, došlo do prolongiranja odluke o izborniku. U tom slučaju bili bi postavljeni novi rokovi, a izbornik bi bio izabran najkasnije do kraja godine i sigurno bi bilo više od dva kandidata.

Povjerenstvo bi tada na prijedlog članova IO NS BiH krenula u pregovore i s još nekim trenerima slobodnim na tržištu, koji pristaju raditi za najveću moguću mjesečnu plaću u iznosu od 15.000 eura.

Osim o izborniku "A" reprezentacije članovi IO na za javnost zatvorenoj sjednici pričat će i po još šest točaka dnevnog reda, između ostalih o financijama u Savezu, pravilnicima i odlukama Odbora za propise, kao i natjecanju u domaćim prvenstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close