Osim i Rodin složni: Remi na Tušnju nije loš rezultat

Željezničar zauzima četvrto mjesto na tablici, dok je Sloboda šesta s tri boda manje. Oba tima se nalaze u dobroj poziciji da izbore europska natjecanja u narednoj sezoni.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2019. u 11:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara sutra gostuju ekipi tuzlanske Slobode u jednoj od najzanimljivijih utakmica 29. kola Premijer lige BiH. 

Željezničar zauzima četvrto mjesto na tablici, dok je Sloboda šesta s tri boda manje. Oba tima se nalaze u dobroj poziciji da izbore europska natjecanja u narednoj sezoni.  

Trener "plavih" Amar Osim zna šta može očekivati u Tuzli, te ističe da su svi igrači spremni za meč osim Ermina Zeca koji je obnovio ozljedu. 

- Sloboda igra uvijek isto, bez obzira na to ko je protivnik. Igrali smo prije mjesec s njima u Tuzli tako da svi znamo šta možemo očekivati, ali to ne znači da možemo okrenuti utakmicu u drugom smjeru. Oni bolje igraju kući nego na strani, ali stil igre ne mijenjaju. Pobijedit će ko se bude više zalagao i manje griješio - izjavio je Osim. 

Dodaje da Sloboda igra agresivno, ali korektno, te da je Željezničar spreman za takvu igru. 

- Igraju direktan i nezgodan nogomet, ali ako ništa, s njima znaš na čemu si i šta te čeka, što je dobra stvar. Nadam se da ćemo se moći prilagoditi - rekao je trener Željezničara.  

Očekuje da će Ermin Zec biti van terena barem još deset dana.   

Branič Željezničara Matej Rodin smatra da je remi na "Tušnju" dobar rezultat. 

- Nadamo se da se možemo vratiti u Sarajevo s dobrim rezultatom i nastaviti niz bez poraza. Mislim da na Tušnju remi nije loš rezultat - rekao je Rodin. 

S njim se složio i Osim, koji je podsjetio da je Sloboda direktni konkurent Željezničaru za Europu, te da bi remijem zadržali prednost od tri boda ispred Tuzlaka. 

Kopirati
Drag cursor here to close