Gradski derbi

Osim: Derbi će biti pravi test za nas

Šef stručnog stožera Željezničara Amar Osim izjavio je da ova utakmica puno toga može pokazati o trenutnom stanju u njegovom timu.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2020. u 13:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši  Željezničara u srijedu će u zaostaloj utakmici 9. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati na Koševu protiv gradskog rivala Sarajeva.

Šef stručnog stožera Željezničara Amar Osim izjavio je da ova utakmica puno toga može pokazati o trenutnom stanju u njegovom timu.

''Igramo protiv ekipe koja je pokazala najbolju formu i koja je vjerojatno najbolja u ovom trenutku kada se svi faktori uzmu u obzir, i protiv takve ekipe na njihovom stadionu. To će biti pravi test za nas. Jednostavno nama će ta utakmica, kako god završi, dati nekakvu pravilnu sliku o nama samima i na osnovu te slike ćemo mi znati kako se ponašati poslije te utakmice'', kazao je Osim.

Smatra da kvaliteta često ne mora doći do izražaja u derbijima.

''Također, forma se ne mora uopće pokazati kao odlučujući faktor, ako je neko ima, tako je povijest pokazala. Puno je nekakvih drugih faktora koji ulaze u obzir i ti faktori poremete ove logične faktore. Tako je oduvijek bilo, nema nekih pravila. Objašnjivo je to, iz psiholoških, nekakvih tradicionalnih i mentalnih razloga koji utiču na to da se potisnu ovi drugi faktori'', istaknuo je Osim.

Utakmica se igra u srijedu od 18.30 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close