Prva HNL

Osijek već treći put zaredom bolji od Hajduka; Rijeci derbi Učke

U derbiju 2. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Poljud pred 9.500 gledatelja pobijedio Hajduk sa 2:1, dok je u drugom nedjeljnom susretu Rijeka na Rujevici porazila Istru 1961 sa 2:0.
Sport / Nogomet | 26. 07. 2021. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Osijeka uzeli su vrijedna tri boda u 2. kolu HNL-a slavivši na Poljudu protiv Hajduka 2:1.

Hajduk je vodio, no Osijek je s dva gola uspio okrenuti rezultat izborivši drugu pobjedu na startu prvenstva, dok splitski sastav nakon dva kola još nema pobjede.

Marko Livaja je u 63. minuti doveo domaćine u vodstvo, pogodivši efektno iz mrtvog kuta, a samo tri minute kasnije izjednačio je Mario Jurćević, da bi pobjedu gostima donio Marin Pilj u 87. minuti.

Hajduk je sezonu otvorio remijem (2:2) na gostovanju kod Lokomotive, a potom je na Poljudu pobijedio Tobol sa 2:0 u kvalifikacijama Konferencijske lige. Osijek je pak HNL otvorio pobjedom 3:0 protiv Šibenika, da bi u četvrtak odigrao bez golova na gostovanju protiv poljskog Pogona.

Rijeka je na stadionu Rujevica pred 2.000 gledatelja pobijedila Istru 1961 sa 2:0. Derbi Učke odlučio je Josip Drmić s dva pogotka.

Svoj prvi gol Švicarac je zabio u 79. minuti, a drugi svega četiri minute kasnije. Prvo je na ubačaj Libera sjajno skočio i poentirao udarcem glavom, a nešto kasnije pogodio je nakon fenomenalnog ubačaja Pavičića.

Bila je to treća pobjeda riječkog sastava na startu ove sezone i to treća rezultatom 2:0.

Nakon dva kola Osijek i Rijeka vode sa po šest bodova, dok je Lokomotiva treća sa četiri boda. Dinamo je četvrti s tri boda.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close