Zidane posprema svlačionicu

Osam igrača prve momčadi Real Madrida pod upitnikom

Glavni zadatak uprave kluba je riješiti se barem četvorice ili petorice igrača prve momčadi, a neka imena se dugo ponavljaju - James Rodriguez, Gareth Bale, Lucas Vazquez i Mariano Diaz. Svaki od njih je na prodaju, stigne li zadovoljavajuća ponuda.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2020. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Diario AS / Los Blancosi trenutno imaju 26 nogometaša

Madridski mediji tvrde kako Real Madrid u ovoj izvanrednoj situaciji nema financijskih problema poput svog najljućeg rivala Barcelone, ili bar oni nisu izraženi u toj mjeri pa se o njima i ne piše toliko posljednjih dana.

U svakom slučaju, dok u katalonskom klubu traže načine kako premostiti ovo krizno razdoblje, AS piše kako Florentino Perez i Zinedine Zidane kuju plan za tržište igrača, a njihova maksima glasi - prodaj kako bi mogao kupovati.

Filozofija je to filozofija s kojom se Real sprema ući u prelazni rok, čiji datum početka poslije silnih odlaganja prvenstava još nije poznat.

Prošloga ljeta 'kraljevi' nisu baš pogodili s pojačanjima, jer se tek jedan od petorice novopridošlih pokazao kao pojačanje. A, skupa su plaćeni ogromnih 303.000.000 eura.

Los Blancosi trenutno imaju 26 nogometaša, uključujući tu i mladog Reiniera koji je u siječnju iz Brazila stigao u transferu vrijednom 30.000.000 eura.

Glavni zadatak uprave kluba je riješiti se barem četvorice ili petorice igrača prve momčadi, a neka imena se dugo ponavljaju - James Rodriguez, Gareth Bale, Lucas Vazquez i Mariano Diaz. Svaki od njih je na prodaju, stigne li zadovoljavajuća ponuda.

Poželjno je riješiti i status Nacha, Marcela, Luke Modrića te Brahima Diaza.

Sudbina prve trojice, koji su u minulim godinama bili nositelji Realove igre, zavisit će od njihove uloge u projektu Zinedinea Zidanea, iako je brazilski lijevi bek spreman prihvatiti ponudu Juvea i pridružiti se Ronaldu u Torinu. U Diazovom slučaju, nadaju se da će prihvatiti odlazak na posudbu. Modrić bi trebao sam odlučiti želi li ostati i otići.

Foto: AS / Real pokušava spojiti norveški dvojac: Odegaard i Haaland

Ujedno, ne terba zaboraviti kako Real ima i veliki broj posuđenih igrača, njih čak 11, o kojima također treba razmišljati.

Neki od njih će se, po svemu sudeći, vratiti (Hakimi i Odegaard), nekima situacija nije najjasnija (Ceballos i Reguillon), dok će ostali vrlo vjerojatno na nove posudbe ili biti prodani uz ubacivanje otkupne klauzule, s obzirom na to da se radi o mladim nogometašima s velikim potencijalom koji svakako imaju udvarače (Odriozola, Kubo, Vallejo, Mayoral, Lunin, Oscar Rodrigez i Luca Zidane).

Ako uspije nekoga prodati, uz vrlo izvjesne povratke Hakimija i Odegaarda, Real ponovo planira dovesti jedno veliko ime.

Zidaneova želja je Paul Pogba, dok bi uprava radije dovela Fabiana Ruiza. Također, mogli bi angažirati i novu devetku, a sve češće se nagađa o imenu Erlinga Haalanda, s tim da nije isključeno da će Luka Jović dobiti još jednu godinu kredita ne bi li ispunio očekivanja i opravdao uloženi novac.

Kopirati
Drag cursor here to close