Umjesto Rusije

Organizira se svjetsko prvenstvo luzera

Italija je neuspjehom u dodatnim kvalifikacijama protiv Švedske ostala bez sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu po prvi put nakon 1958. godine
Sport / Nogomet | 15. 11. 2017. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jake i ugledne reprezentacije koje se nisu uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. u Rusiji razmatraju mogućnost da organiziraju svoje natjecanje - "prvenstvo najvećih luzera".

Kako bi barem pokušale ublažiti tugu i sramotu, te koliko-toliko pokriju financijske gubitke, ove reprezentacije igrat će na jedinstvenom natjecanju, prenosi Srna.

Američki nogometni savez potvrdio je tamošnjim medijima da je preko svoje promotorske kuće "Soccer United Marketing" već krenuo u realizaciju projekta.

Postoji mogućnost da na tom natjecanju sudjeluju Italija, Nizozemska, Čile i Gana, kao i još neke reprezentacije koje bi igrale turnir ili seriju mečeva širom SAD prije početka Svjetskog prvenstva.

Italija je neuspjehom u dodatnim kvalifikacijama protiv Švedske ostala bez sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu po prvi put nakon 1958. godine.

SAD se nakon debakla u grupi nisu uspjele plasirati na prvenstvo prvi put od 1990. godine.

Nizozemska, koja je osvojila drugo i treće mjesto na dva posljednja svjetska prvenstva, kao i Gana, jedna od najjačih afričkih reprezentacija, propušta to natjecanje prvi put nakon 2002. godine.

Čile, dvostruki uzastopni prvak Južne Amerike, ostao je, također, bez Svjetskog prvenstva.

Amerikanci na turniru računaju na sve navedene reprezentacije, ali i na još neke iz Srednje i Južne Amerike, kojima bi to bila idealna priprema za prvenstvo u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close