Premijer liga na pomolu?

Orašje postalo kandidat za vrh ljestvice

Trijumfom protiv sarajevskog Olimpika Posavljaci su nastavili svoju seriju uspjeha i najavili ozbiljnu kandidaturu za sam vrh prvoligaške ljestvice.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2017. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Orašja priredili su još jedno u nizu ugodnih iznenađenja ljubiteljima nogometa u Posavini. Na teškom gostovanju u Sarajevu položili su na pleća dojučerašnjeg premijerligaša Olimpika i poremetili mu planove u borbi za vrh ljestvice.

U izvanrednoj igri Orašja trener Mate Neretljak je taktički nadmudrio domaćeg stratega Varešanovića, pa je za nogometaše Olimpika “petak 13” ostao nesretan dan.

Labudovi su slomili favorizirane “vukove sa Otoke” i učinkovitim pogotkom Zvonimira Mikića u 20. minuti susreta stigli do šeste prvenstvene pobjede. 

Spomenuti Mikić je u trku izmaknuo domaćoj obrani i u maniru iskusnog strijelca prevario vratara Olimpika, piše Vecernji.ba. Mladi napadač Orašja iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolje igre i potvrđuje svoj raskošni talent, a pogotkom u Sarajevu pridobio je velike simpatije navijača Orašja i nagovijestio još bolje igre u dresu ovog popularnog kluba sa Save.

''Sretan sam zbog pogotka, a trijumf nad Olimpikom je uspjeh kompletne momčadi koja je ušla u odličnu formu. Pobjedom smo potvrdili visoke ambicije i borbu za vrh ljestvice te plasman u viši stupanj natjecanja'', poručio je Zvonimir Mikić.

Mogli su napadači Orašja postići još koji pogodak za uvjerljiviju pobjedu, ali na drugoj strani treba istaknuti i izvrsnog vratara Oštrakovića koji je zaustavio sve nalete domaćih igrača. Upravo njegova sigurnost u posljednjim utakmicama ulijeva dodatno samopouzdanje obrani i kompletnoj momčadi koja juriša prema vrhu ljestvice.

Pobjeda labudova je još vrjednija ukoliko se pridoda izostanak ozlijeđenoga kapetana Prgića i ako se zna da su posljednjih 20. minuta igrali s igračem manje zbog isključenja Marka Živkovića. Glavni sudac je produžio susret za dodatnih 5 minuta, a nakon zadnjeg zvižduka na travnjaku je uslijedilo veliko i zasluženo slavlje nogometaša Orašja. 

Trijumfom protiv sarajevskog Olimpika Posavljaci su nastavili svoju seriju uspjeha i najavili ozbiljnu kandidaturu za sam vrh prvoligaške ljestvice.

U zadnje četiri utakmice osvojili su 10 bodova i napravili seriju od tri pobjede u nizu, ne primivši pri tome niti jedan pogodak. Upravo je taj podatak i pokazatelj napretka oraške momčadi, koja je sigurno najviše uspjela podići svoju igru u defanzivnom dijelu.

Na gostovanjima su uknjižili bodove protiv Zvijezde (0:1) i Olimpika (0:1), a na domaćem travnjaku napunili mrežu Jedinstva (5:0). Promatrajući igru i rezultate labudova, neodlučan ishod protiv momčadi Metalleghe (1:1) može se smatrati neuspjehom, ali sve su nadoknadili izvanrednim gostujućim izvedbama u Gradačcu i Sarajevu. 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close