Kritično je, ali ...

Optimizam u Gabeli: Ekipa GOŠK-a vjeruje u ostanak u ligi

''Do sada se nitko nije predao, dok postoji šansa svi vjeruju, pa tako i mi. Treba nam samo jedna pobjeda. Želimo prvo zakomplicirati utrku, a onda ući u neizvjesnu završnicu gdje se nadamo uspjehu'', zaključio je Mirsad Ramić.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su osvojili samo jedan bod, nogometaši gabelskog GOŠK-a su pokazali pomake u igri protiv Zrinjskog (poraz od 1:0) i Željezničara (1:1), a što je svima u klubu donijelo novu nadu u premijerligaškoj utrci za ostanak.

Posebno posljednji nastup protiv Želje i bolja igra od protivnika u drugom poluvremenu utakmice, su potvrdili da ovaj sastav ipak ima rezervi za nešto više od onoga što su dosad pokazivali. Koliko će to međutim biti dovoljno, ostaje da se vidi u posljednjih devet kola.

''Svaki trener koji je došao kod nas, napravio je pozitivni šok. Ne znam je li se mi uspavamo ili upadnemo u krizu, ali sigurno ima naznaka promjena u igri, Stanko Mršić je unio nekih novina, a vidi se da ima veliko iskustvo'', priča za Dnevni list napadač Mirsad Ramić koji je zabio s penala za remi sa Željezničarom.

''Trener Mršić me odmah vratio u prvih 11. Do sada sam kod Mate Neretljaka sve utakmice ulazio s klupe, a kad bih i donio neku promjenu na terenu, moj status se nije mijenjao. Kod ovog šefa se to promijenilo, mislim da voli robusnije napadače'', dodao je.

Stanko Mršić je očito prodrmao GOŠK

''Borbeniji smo i agresivniji, više komunicira s nama, izvlači više iz nas, a što je najbitnije osjetimo da vjeruje u nas. Poslije nekoliko treninga je rekao da ova ekipa ima nešto što ga drži u Gabeli, da posjedujemo dosta dobrih mladih igrača i da mu nije jasno da se borimo za ostanak'', kaže Ramić.

Napadač Lavova podsjeća da je u ovom sastavu dosta igrača iz prošle sezone, a taj tim je osvojio sedmo mjesto i bez problema osigurao ostanak.

''Nismo zaboravili igrati. Netko je to trebao izvući iz nas, a s Mršićem zasad dobro funkcionira. Ako budemo imali ovaj pristup, svi vjeruju da ostanak neće doći u pitanje čak iako trenutno imamo minus od 4 boda. Ljudima oko kluba i upravi smo vratili povjerenje u nas'', dodaje u izjavi za Dnevni list.

Protiv Želje su imali priliku i pobijediti, ali je remi sigurno najrealniji ishod te utakmice.

''Mislim da nam je malo falilo u završnici. Bilo je borbe, želje, nismo se predavali ni kad smo gubili 1:0. U nekim situacijama je samo nedostajao bolji zadnji pas. Ali možemo biti zadovoljni bodom'', smatra Ramić.

Gabeljani žele u sljedećih nekoliko kola zakuhati utrku za ostanak.

''Do sada se nitko nije predao, dok postoji šansa svi vjeruju, pa tako i mi. Treba nam samo jedna pobjeda. Želimo prvo zakomplicirati utrku, a onda ući u neizvjesnu završnicu gdje se nadamo uspjehu'', zaključio je Mirsad Ramić.

Idemo se nadigravati na Pecari

I sljedećeg vikenda GOŠK-u raspored nosi teškog protivnika, gostovanje Širokom Brijegu (nedjelja, 16.30 sati).

''Prošle godine smo na Pecari uzeli jedan bod, a mogli smo čak i tri jer smo vodili. Nadamo se da možemo i tamo nešto napraviti, iako nas ima dosta rovitih. Dino Hasanović i Miro Kovačić imaju probleme s ozljedama, dok Emrah Hasanhodžić ima tri žuta kartona. Imamo kvalitetu, a s bodom bi bili zadovoljni. Idemo se nadigravati'', najavio je Ramić.

Remizirali s Neretvom

Stanko Mršić je odmah po dolasku za trenera GOŠK-a najavio da želi odigravati prijateljske utakmice u sredini tjedna jer vjeruje da na taj način igrači najbolje drže formu.

Tako su pretežito s postavom igrača koji nikako nisu igrali ili su imali manju minutažu protiv Željezničara, nastupili u utorak protiv Neretve u Metkoviću i remizirali (1:1, strijelac Luka Knežević), piše Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close