Mostarska treha

Opstrukcija igre: Nekadašnji igrač Veleža isključen na meču protiv Reala

Nekadašnji golgeter s klupe je na teren ubacio još jednu loptu i tako uštedio još koju sekundu vremena. Glavni sudac meča Alberola Rojas ga je zbog tog poteza odmah isključio, ali je Celta izdržala još nekoliko sekundi i osvojila iznenađujući bod.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2020. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Sudac Alberola Rojas isključio je Gudelja s klupe Celte

Vladimir Vanja Gudelj bio je član sjajne Veležove generacije koja je 1986. godine osvojila Kup maršala Tita, a kasnije je ostavio velikoga traga u španjolskome ligašu Celta de Vigo.

Na nedjeljnoj utakmici između Reala i Celte na stadionu Santiago Bernabeu sudac je u 92. minuti dodijelio jedan crveni karton nekome s klupe gostiju.

Upravo je Vanja Gudelj kao član stručnog stožera Celte zaradio to isključenje iz razloga što je ometao igru.

Nekadašnji golgeter s klupe je na teren ubacio još jednu loptu i tako uštedio još koju sekundu vremena.

Glavni sudac meča Alberola Rojas ga je zbog tog poteza odmah isključio, ali je Celta izdržala još nekoliko sekundi i osvojila iznenađujući bod.

Snimka se može pogledati OVDJE.

Foto: Getty Images / Kako prodati mostarsku 'trehu': Gudelj sa šmekrskim cipelama

Podsjećamo, Gudelj je nakon Veleža godinama igrao u Celti za koju je nastupao do 1999. te bio najbolji drugi strijelac u povijesti kluba s 95 pogodaka u 231 utakmici.

Još je igrao u Composteli, a karijeru je završio u splitskome Hajduku, za kojeg je potpisao 2001. i zadržao se do 2003., u životnim godinama koje su već označavale kraj njegove karijere.

Rođen je u Trebinju 1966. godine, a nogometnu karijeru započeo je u dresu Leotara. Kao devetnaestogodišnjak (1985. godine) postaje član mostarskog Veleža, gdje je ostavio duboki trag.

Bio je član neponovljive generacije koja je u finalu tadašnjeg Kupa Jugoslavije porazila zagrebački Dinamo. Kao osvajač Kupa maršala Tita, osigurao je sebi mjesto među legendama mostarskog kluba. Jednako kao i Goran Jurić, Semir Tuce, Sead Kajtaz, Vladimir Matijević, Predrag Jurić, Anel Karabeg...

Gudelj je za Velež odigrao 146 utakmica i postigao 55 golova, a onda je 1991. potpisao za tadašnjeg španjolskog drugoligaša Celtu iz Viga.

"Velež ima specijalno mjesto u mom srcu. Mostar me je prihvatio raširenih ruku. Tu sam stasao kao profesionalni nogometaš i stekao puno prijatelja za cijeli život. Sjećam se 1986. godine kada je Velež osvojio Kup maršala Tita, što je za nas tada bio nevjerojatan uspjeh. I sada kad se sjetim tih dana, srce mi zaigra, Mostar je živio za nogomet. Sjećam se i pobjede protiv Dinama u finalu kupa, pobjede nad Crvenom zvezdom u ligi od 5:0. Imali smo jak tim u kojem su mi suigrači bili Goran Jurić, Semir Tuce, Sead Kajtaz, Vladimir Matijević, Predrag Jurić, Anel Karabeg...", rekao je jednom prilikom Vanja Gudelj.

U svojoj prvoj sezoni Gudelj je postigao 27 pogodaka i bio jedan od najzaslužnijih što je tim iz Viga trijumfirao u „Segundi“, i osigurao plasman u najkvalitetniji razred španjolskog nogometa. Imao je tih godina sjajne suigrače, velika imena kao što su Makelele, Salgado, Goran Milojević, Goran Jurić, Stjepan Andrijašević, Mostovoj, Karpin, Revivo, Caceres, Catanha...

Sredinom devedesetih dvojica Hercegovaca, bivših igrača Veleža, “drmali” La Ligom.

Meho Kodro u dresu Real Sociedada i Vladimir Gudelj u ekipi Celte iz Viga u sezoni 1994/95 bili su među 3 najbolja strijelca španjolskog prvenstva.

Kodro je sa 28 golova sezonu završio na drugom mjestu liste strijelaca, iza fenomenalnog Ivana Zamorana iz Real Madrida koji je postigao 31.

Vladimir Gudelj je ubilježio 17 pogodaka koliko i Davor Šuker iz Seville i njih dvojica su podijelila treće mjesto. Imali su po jedan zgoditak više od legendarnog Brazilca Bebeta, koji je tada igrao za Deportivo la Coruna.

Kopirati
Drag cursor here to close