EURO U-21

Oproštaj Hrvatske golijadom protiv Engleske

Na kraju je Engleska zauzela treće mjesto zbog bolje razlike pogodaka, dok je Hrvatska ostala posljednja u skupini, obje su momčadi osvojile po bod.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u svom je posljednjem nastupu u skupini C na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu igrala 3-3 (1-1) protiv Engleske i Serravalleu.

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Josip Brekalo u 39. i 82. minuti, a jedan gol postigao je Nikola Vlašić u 62. Za Englesku su strijelci bili Nelson u 11. iz kaznenog udarca, Maddison u 48. i Kenny u 70. minuti, javlja Hina.

Kako su obje reprezentacije u svoja prva nastupa izgubile od Rumunjske, odnosno Francuske, njihov međusobni dvoboj igrao se tek za prestiž.

Na kraju je Engleska zauzela treće mjesto zbog bolje razlike pogodaka, dok je Hrvatska ostala posljednja u skupini, obje su momčadi osvojile po bod.

U drugoj utakmici 3. kola u ovoj skupini Francuska i Rumunjska su u Ceseni igrale 0-0, a taj je rezultat odveo obje te reprezentacije u polufinale, a samim time i na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Rumunjska i Francuska natjecanje su u skupini okončale sa po sedam bodova, Rumunjska se u polufinale plasirala kao pobjednik skupine, a Francuska kao najbolja drugoplasirana reprezentacija. Uz njih u polufinalu će igrati još Španjolska kao pobjednik skupine A i Njemačka kao pobjednik skupine B, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close