Premijer futsal liga BiH

Opet preokret prvaka, Salines i daje prvi

Pomalo neočekivano, vrlo uvjerljiva je bila Kaskada kontra Brotnja u Gračanici.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2020. u 10:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesto kolo Premijer futsal lige BiH je proteklo u potpunoj dominaciji domaćih momčadi. Promjena na vrhu tablice nije bilo, Salines i dalje ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Mostar SG, dok je Centar treći s 28 bodova.

Najzanimljiviju utakmicu kola u Mostaru su odigrali upravo Mostar SG i novajlija u ovom natjecanju, Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Završilo je pobjedom domaćeg sastava 6:4, ali vrlo lako su i gosti mogli ostati neporaženi. U prvom dijelu ove utakmice aktualni prvaci su dominirali, stvarali prilike i relativno rano stigli do minimalne prednosti golom Jelića u 6. minuti.

U nastavku je golman gostiju Delić imao pune ruke posla, sjajno je branio, dok su domaći igrači u pet navrata pogađali okvir gola. I onda je stigla završnica s neočekivanim preokretom. U razdoblju od dvije minute Zukan postiže tri gola, pa gosti odlaze na odmor s velikom prednošću 1:3. Otvaranje utakmice pripada opet momčadi Sloge, koja četvrtim golom Zukana u 25.minuti svoju prednost podiže na +3.

Pročitajte još

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavku se slika na terenu promijenila. Sada je Sloga sve više prijetila, dok je domaća momčad bila u podređenom položaju. Međutim, očito je takav način igre više odgovarao igračima Mostar SG-a. U periodu od 27. do 37.minute oni postižu pet golova. Sve je počelo golom Souze. Tri minute kasnije Gosto je smanjio na 3:4, a u sljedećem napadu Radmilović vraća utakmicu na početak. Na sličan način, individualnim akcijama prvo je drugim golom Jelić osigurao novu prednost Mostarcima, a onda su gosti su odlučili riskirati u završnici bez vratara, pa je upravo u trenutku promjene na terenu, iskusni Souza uzeo jednu loptu i postavio konačan rezultat.

Vodeća momčad lige, tuzlanski Salines nije imao problema protiv Zrinjskog. Marinković je prevodio Tuzlake s dva gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Gruzijac Kahaber, Manojlović, Arnautović, Imširović, Trifković i Avdić. Na drugoj strani jedini, Sušac je bio jedini igrač koji je postigao gol za Zrinjski koji je u službenom zapisniku imao sedam igrača.

Pomalo neočekivano, vrlo uvjerljiva je bila Kaskada kontra Brotnja u Gračanici. Utakmica jeste bila otvorena do 30 minute, a onda je Nurkić i Buljubašić s po dva gola trasiraju put do pobjede domaćoj momčadi koja je na kraju slavila 7:3.

U derbiju začelja, Beli Anđeo je bio bolji od Tanga 7:4, dok je Centar kao domaćin u tvrdoj utakmici stigao do tri boda protiv Seljaka, bilo je 2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close