"Lopte s očima"

Ono što mnogi neće vjerovati: Dybala, Kroos, Pašalić pa svi ostali!

Statistika koju je objavio portal WhoScored otkriva kako Pašalićeve lopte "imaju oči" - naime, čak 83,7 posto dugih dodavanja koje je ove sezone uputio, pronašla su odredište. Jedino su Juveov Paulo Dybala i Realov Toni Kroos bolji od njega.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2020. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Mario Pašalić (Atalanta)

Kad se napišu ili izgovore imena Paulo Dybala i Toni Kroos, nitko tko prati nogomet neće imati dvojbi oko toga kako je riječ o još jednoj temi koja govori o sjajnim učincima ovih istinskih i dokazanih majstora.

Međutim, nastavi li se rečenica imenom Marija Pašalića, moguće je da će mnogi zastati i zapitati se - Odakle sad Pašalića uz ove velikane?

Međutim, Paša je jedan od klučnih igrača momčadi Atalante u naprasno prekinutoj sezoni, sa sedam golova i sedam asistencija u 32 nastupa.

Iako te brojke same po sebi izgledaju impresivno u jednoj od najjačih europskih liga, statistika koju je objavio portal WhoScored otkriva kako njegove lopte "imaju oči" - naime, čak 83,7 posto dugih dodavanja koje je ove sezone uputio, pronašla su odredište.

Taj podatak svrstava ga u vrlo ugledno društvo, jer je treći najbolji igrač u ligama petice koji je u sezoni uputio više od 50 dugih dodavanja.

Jedino su Juveov Paulo Dybala i Realov Toni Kroos bolji od njega, a vjerujemo da je svima poznato kakvim su suigračima oni okruženi, a kome svoje lopte - uz dužno poštovanje za simpatični Gasperinijev tim - šalje Mario Pašalić.

Hrvatski reprezentativac na kraju sezone trebao bi i službeno potpisati za Atalantu te tako nakon šest godina zaključiti svoj put u premierligašu Chelseaju.  Nakon posudba u Monacu, Elcheu, Milanu i moskovskovsom Spartaku, završio je u Atalanti, a to je bio pun pogodak...

Prošle i tekuće sezone blista u redovima crno-plavih iz Bergama, najprije im je pomogao da se prvi put u povijesti dočepaju Lige prvaka, a zatim ih ove sezone progurao najprije kroz skupine, a zatim i kroz osminu finala preko Valencije.

Stoga nikoga neće začuditi Atalantina odluka da na koncu sezone aktivira njegovu otkupnu klauzlu i dovede ga za 14 milijuna eura, jer ispada kako ga dovodi za sitniš...

Kopirati
Drag cursor here to close