Sjeverna Irska

O'Neill: Nemamo velikog pritiska, glavni cilj Europsko prvenstvo 2020.

O'Neill je u Sarajevu održao konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA Lige nacija.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2018. u 19:09 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Sjeverne Irske Michael O‘Neill pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine izjavio je kako ne osjećaju pritisak i da je glavni cilj kvalifikacija na Europsko prvenstvo 2020.

O'Neill je u Sarajevu održao konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA Lige nacija. 

Izbornik je kazao kako nemaju velikog pritiska u ovoj utakmici.

''Ispred nas je teška utakmica protiv jako dobrog tima koji je izuzetno aktivan, koji ima dvije pobjede iza sebe. Glavna svrha našeg sudjelovanja u UEFA-inoj Ligi nacija je da se mi razvijemo kao tim i da damo priliku mladim igračima koji će razviti bolju formu i tako ćemo formirati bolji tim'', dodao je O'Neill.

Dodao je kako je glavni cilj kvalifikacija na Europsko prvenstvo 2020. Istaknuo je kako i ako završe završe u UEFA-noj Ligi nacija na trećoj poziciji to neće biti katastrofa i da postoji 20 mjesta koja čekaju na Europskom prvenstvu 2020.

Podsjetio je i na određeni problem s napadačima koji nisu navikli na međunarodni nivo.

''Glavna stvar je da ne budemo negativni jer nemamo razloga za to. Ponudili smo određena osvježenja u timu. Jasno je da smo trebali dobiti puno više iz dosadašnjeg tijeka natjecanja u Ligi nacija. Gledamo u reprezentaciju BiH koja će definitivno težiti da osvoji tri boda i da osigura vodeću poziciju u grupi, a mi možemo doći definitivno i u poziciju da se borimo za opstanak'', pojasnio je izbornik reprezentacije Sjeverne Irske i dodao kako ne očekuje istu igru kao prošli put.

Dodao je kako BiH ima odlične igrače i da očekuje otvorenu utakmicu te pohvalio i teren. 

Kapetan Steven Davis je izjavio kako moraju iskoristiti šanse koje im se pruže.

Davis je rekao kako su, kada je u pitanju prošla utakmica protiv BiH, očekivali bolji rezultat, a podsjetio je i na utakmicu protiv Austrije. Ovaj put se nada solidnoj igri i dobrom rezultatu.

Igrači reprezentacije Sjeverne Irske službeni trening imaju na stadionu ''Grbavica'' s početkom u 19 sati.

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske snage će odmjeriti u ponedjeljak na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 8. rujna u Belfastu savladala je Sjevernu Irsku rezultatom 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close