21-godišnji veznjak

Olmo: Dobro mi je u Dinamu, a nadam se ulasku u A reprezentaciju Španjolske

Ugovor s Dinamom istječe mu u ljeto 2021. godine, a klub mu je prošli mjesec ponudio produženje do ljeta 2024. godine uz veću plaću.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamov nogometaš Dani Olmo, koji je u utorak zabio oba pogotka u pobjedi mlade reprezentacije Španjolske od 2-0 nad Crnom Gorom, rekao je nakon utakmice kako mu je dobro u zagrebačkom klubu.

"Dobro mi je ondje, igrat ćemo Ligu prvaka, a ono što treba biti bit će", izjavio je novinarima u gradu Castellonu gdje je 21-godišnji ofenzivni igrač zatresao mrežu u 3. i 8. minuti.

"Moglo je biti i više golova, imali smo puno prilika no zadovoljan sam pozitivnim radom čitave ekipe. Bili smo kao jedan. Ja sam mogao zabiti i treći gol, ali zadovoljan sam što sam pomogao ekipi", rekao je Olmo, javlja Hina.

Prvi gol je zabio iz udarca sa sredine ruba kaznenog prostora nakon čega je lopta završila u gornjem lijevom kutu. Pet minuta poslije mu je branič Crne Gore, u pokušaju dodavanja vrataru, greškom dodao loptu koju je zatim s lijeve strane uputio kroz vratareve noge u mrežu.

Španjolska je prije četiri dana pobijedila u gostima i Kazahstan s 1-0, također pogotkom Olma, pa nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Bile su to dvije najbolje reprezentacije iz naše skupine no zahvaljujući ekipnom radu ostvarili smo dobar rezultat", naglasio je. U skupini su još Sjeverna Makedonija i Izrael.

Olmo je u posljednje dvije utakmice bio kapetan reprezentacije.

"Zahvalan sam izborniku Luisu (de la Fuente) što me postavio za kapetana ove generacije. To je velika odgovornost, poruka da svi moramo ići kao jedan, baš kao što je bilo u prijašnjoj generaciji. To je ključ", rekao je. "Sebe vidim kao jednoga igrača iz ove momčadi, veslam u istom pravcu kao i ostali", dodao je.

Španjolska je u lipnju osvojila Europsko prvenstvo, a nakon ljeta su iz te momčadi u udarnoj postavi ostali samo Olmo i Betisov vratar Dani Martín. Stariji igrači su otišli a došli mlađi.

"Tek smo se svi međusobno upoznali, a s vremenom ćemo se još bolje upoznati te postići i veće rezultate. Doprinosom svih bit ćemo sve bolji", rekao je Olmo.

Dani Olmo bio je strijelac u posljednje četiri utakmice zaredom. Zabio je Crnoj Gori, Kazahstanu, Njemačkoj u finalu Eura te Francuskoj u polufinalu. U zadnjih šest susreta zabio je šest golova, javlja Hina.

"Nadam se da ću jednom zaigrati i za A reprezentaciju, no uvijek ću biti zahvalan kada me se pozove u mladu reprezentaciju do 21 godine", istaknuo je. Olmo se u kolovozu našao na širem popisu od 68 igrača A reprezentacije Španjolske no nije uspio ući na konačan spisak od njih 23.

Za mladu reprezentaciju debitirao je u listopadu 2018. godine, a od tada je u 12 utakmica zabio 6 golova.

Za Dinamo je pak ove sezone u 6 utakmica zabio 4 gola, a četiri je puta asistirao. Premda je tijekom ljeta rekao da želi napustiti 'modre' kako bi "napravio korak naprijed" u karijeri u nekom većem europskom klubu, ostao je u Maksimiru i nakon što se tržište zatvorilo.

Ovaj mjesec prvi put će zaigrati u Ligi prvaka jer je s Dinamom izborio ulazak u skupinu gdje su još i Atalanta, Manchester City i Šahtar. Priliku za debi u tom natjecanju imat će 18. rujna u Zagrebu.

Ugovor s Dinamom istječe mu u ljeto 2021. godine, a klub mu je prošli mjesec ponudio produženje do ljeta 2024. godine uz veću plaću, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close