Nije u šoldima sve

Olivier Giroud objasnio zašto je odbio Borussiju Dortmund i birao FC Chelsea

"Bio sam također u stresu jer sam upravo tih dana po treći put postao otac. Ne moći vidjeti moju bebu četiri mjeseca, mislim da to ne bih izdržao", kazao je napadač francuske nacionalne vrste.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2018. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nogometaš Olivier Giroud (31) objasnio je zašto nije želio prijeći u Borussiju iz Dortmunda, nego se ipak opredijelio za ostanak u Londonu, gdje je Emirates Stadium zamijenio onim na Stamford Bridgeu.

Kaže kako je ponuda iz Dortmunda novčano bila izdašnija, ali se ipak opredijelio za FC Chelsea, s kojim je potpisao ugovor do 2019. godine.

"Ponuda iz Borussije bila je s financijskog stanovišta interesantnija i bilo je najjednostavnije otići u Dortmund. Oni bi bili zadovoljni, Arsenal također", ispričao je Giroud za „France Football“.

Međutim, u tom trenutku postojao je jedan važan emotivni trenutak zbog kojega se nije mogao opredijeliti da postane nadomjestak za Pierre-Emericka Aubameyanga u Borussiji.

"Bio sam također u stresu jer sam upravo tih dana po treći put postao otac. Ne moći vidjeti moju bebu četiri mjeseca, mislim da to ne bih izdržao", kazao je napadač francuske nacionalne vrste.

Kad je uzeo u obzir sve argumente iz obje ponude i činjenicu da je na svijet došla njegova treća beba, Giroud je odbio Borussiju.

"Dortmund me je želio po svaku cijenu, ali dobio sam odličnu ponudu za ugovor od Chelseaja. Nikad nisam sumnjao u svoj cilj, a odluka je bila u mojim rukama. Odlučilo je i to što je prelazak u Chelsea bio transfer, a Borussia me željela uzeti na posudbu. Da sam tamo otišao, ne bih praktično ništa promijenio", kaže Giroud, misleći pritom kako bi nakon posudbe uslijedio povratak u Arsenal, a želio je promijeniti sredinu zbog svog statusa kod Topnika.

Prihvatio je ponudu Chelseaja od sedam milijuna eura po sezoni, a Borussia je na posudbu uzela napadača Michyja Batshuayija, upravo igrača „Bluesa“ sa Stamford Bridgea, i to bez prava otkupa ugovora po isteku sezone. Za sada se čini kako Batshuayi u Borussiji odlično zamjenjuje Aubameyanga, koji će svoju sreću okušati u Arsenalu.

Kopirati
Drag cursor here to close