Zidane ili Ni(t)ko!

Oliver Kahn: Zašto ne bi Zidane bio trener Bayerna, Kovač je neiskusan

"Uistinu bi vrijedilo razmisliti o Zidaneu. On je trener čiji profil perfektno ide uz zahtjeve Bayerna. On može upravljati jednom takvom skupinom zvijezda. Mnogi to uopće ne bi bili sposobni"
Sport / Nogomet | 05. 04. 2018. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni njemački vratar Oliver Kahn, koji s velikim uspjehom radi kao stručni komentator nogometa za javni televizijski servis ZDF, jedan je od najcjenjenijih analitičara ovog sporta na njemačkom govornom području.

Kahn izvrsno vlada jezičnim konstrukcijama, stručne izraze koristi precizno i bez ''gađanja'' floskulama, a u izričaju je britak i bez pardona. Uza sve to, odmjeren je i uljudan, ali popuštanja kod njega jednostavno nema.

Prateći utakmicu Lige prvaka iz Seville, koju je Bayern dobio rezultatom 2:1, Oliver Kahn je u jednome trenutku uz pomoć pametnog telefona popravljao svoju frizuru, koju je vidno narušio snažan andaluzijski vjetar, ne znajući da se još uvijek nalazi u programu, što je milijunsko gledateljstvo popratilo simpatičnim komentarima.

Međutim, Oliver Kahn nije samo sjajan stručni komentator i dobar zabavljač gledatelja na poluvremenu, nego je spreman otvoreno progovoriti i o delikatnim pitanjima, kao što je ono o budućem treneru Bayerna.


S obzirom da se u javnosti najviše govori o Niki Kovaču, kao novom treneru Bavaraca, Kahn je kazao kako trener Eintrachta iz Frankfurta nije najbolje rješenje u ovome trenutku.

"Vidljiva je tendencija u Bayernu da integriraju one koji klub dobro poznaju. Tu je on (Kovač, nap.) interesantan, ali je potpuno neiskusan u vođenju jednog ansambla takvih zvijezda. Isto je i po pitanju njegova međunarodnog neiskustva i same Lige prvaka", ocijenio je Kahn.

Ujedno, Oliver Kahn preferira jednog drugog stručnjaka kao mogućeg trenera Bayerna: Zinedine Zidanea.

"Uistinu bi vrijedilo razmisliti o Zidaneu. On je trener čiji profil perfektno ide uz zahtjeve Bayerna. On može upravljati jednom takvom skupinom zvijezda. Mnogi to uopće ne bi bili sposobni. A što se tiče njemačkog jezika, može ga učiti", kaže Kahn, aludirajući na to kako je uprava Bayerna kazala da će novi trener govoriti njemačkim jezikom.

Kopirati
Drag cursor here to close