Slučaj Vladavić

Olimpik umalo ostao bez licence za Premijer ligu

Sarajevski Olimpik izborio je plasman u Premijer ligu BiH zahvaljujući što je prekid sezone dočekao na prvom mjestu Federalne lige, a prošlog tjedna je dobio i licencu za viši rang.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2020. u 14:10 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak, ovom klubu je 'visjela' licenca zbog višegodišnjeg spora sa slovačkom Žilinom u slučaju Admira Vladavića. 

 Naime, 2013. bivši napadač Veleža je nakon mjesec dana boravka u Žilini napustio klub i prešao tada u Olimpik. U međunarodnoj parnici Žilina je dokazala da on za to nije imao pravo, odnosno da je prekršio svoj ugovor samoinicijativno, piše Klix. U skladu s FIFA propisima prvi sljedeći klub koji je s njim potpisao ugovor je proglašen djelimično krivim.

 S obzirom na to da je Vladavić okončao svoju karijeru i više nije član Nogometnog saveza i FIFA-e, obaveza plaćanja presuđenog iznosa i kamata u cijelosti je spala na Olimpik.

 Dugotrajni pregovori sa slovačkim klubom  rezultirali su nagodbom, što je Olimpiku donijelo značajnu financijsku uštedu, a u konačnici i licencu za Premijer ligu.

Portal Klix javlja da se radi o vrlo velikom iznosu koji bi blokirao gotovo svakog BIH premiijerligaša, a o kakvoj vrsti nagodbe se radi nije precizirano.

 

Kopirati
Drag cursor here to close