Najava kola

Olimpik dočekuje Travnik, GOŠK i Čapljina u nedelju

U nedjeljnom terminu će se igrati dvije utakmice. Jedna je ona u Gabeli u kojoj će GOŠK dočekati Slaven iz Živinica, dok u drugom Čapljina gostuje TOŠK-u.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2019. u 11:59 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest utakmica drugog kola Prve lige FBiH igra se danas, dva susreta su na rasporedu u nedjelju.

Jedan od duela koji privlači pažnju jeste onaj na Otoci između Olimpika i Travnika. Olimpik je opet u krugu favorita za ulazak u društvo najboljih, Travnik se polako vraća nakon teškog perioda.

Na startu su jedni i drugi krenuli pobjedama. Momčad s Otoke je ostala bez nekoliko važnih igrača, ali još uvijek ima nekolicinu iskusnih koji mogu riješiti utakmicu. Upravo je tako Olimpik osvojio tri boda u Živinicama, dok se mlada momčad Travnika na startu protiv Bratstva predstavila u vrlo dobrom svijetlu, sigurnom pobjedom.

''Oni su bili u prvom kolu uvjerljivi, imaju veliki motiv nakon povratka u ligu i sigurno da dolaze s visokim ambicijama na naš stadion. Ipak, mišljenja sam da mi samo sebe trebamo gledati, jer kada smo mi pravi onda je jako teško bilo kojoj ekipi da nam parira'', mišljenja je Miloš Borovčanin mladi nogometaš Olimpika.

Zvijezda iz Gradačca ima izuzetno neugodan ždrijeb na startu. Prvo je gostovala u Jedinstvu, sada opet slijedi novo iskušenje u Kaknju. Rudar je i pored poraza u Orašju ostavio dobar dojam, pa će sigurno biti težak protivnik.

Za razliku od Zvijezde, Orašje u prva dva kola igra na domaćem terenu, pa je realno očekivati da će nakon današnjeg imati šest bodova na kontu, jer Radnik teško može pokvariti planove. Radnik je iz Hadžića je u pojedinim trenucima susreta protiv GOŠK-a pokazao određene kvalitete, međutim to je bilo premalo da bi se osvojili bodovi. I danas ovu mladu ekipu čeka jednako težak protivnik.

Dvije momčadi koje su možda i najmanje pokazale na startu sezone, danas će međusobno odmjeriti snage. Bratstvo je na domaćem terenu jako neugodan protivnik dok je Igman gledajući igrački kadar ove sezone od početka čini se u velikim problemima.

Povratnik u prvoligaško društvo banovićka Budućnost nakon remija u Čapljini, s puno optimizma čeka domaći duel s Goraždem koji sigurno nije protivnik protiv kojeg se bodovi mogu lako upisati.

U Jajcu imamo još jedan duel nekadašnjih premijerligaša Metalleghea i Jedinstva. Jedinstvo je već na startu na domaćem terenu ostalo bez dva boda, dok je Metalleghe zapeo u Goraždu tako da utakmica ima svoju težinu. Ponajviše zbog atmosfere s kojom će se krenuti dalje.

U nedjeljnom terminu će se igrati dvije utakmice. Jedna je ona u Gabeli u kojoj će GOŠK dočekati Slaven iz Živinica, dok u drugom Čapljina gostuje TOŠK-u.

U oba susreta predznak favoriti će stajati ispred domaćih momčadi, s obzirom na prikazano u prvom kolu.

Parovi drugog kola

Subota:
Orašje - Radnika 
Olimpik - Travnik 
Bratstvo - Igman 
TOŠK - Čapljina 
Budućnost - Goražde 
Metalleghe - Jedinstvo

Nedelja:
GOŠK - Slaven 
TOŠK - Čapljina

Kopirati
Drag cursor here to close