Rođeni ili Vukovi

Odluka pada u Gračanici?

Prvi dio sezone momčad Veleža je zaključila sa sedam uzastopnih pobjeda, ovog proljeća je ponovo nakon poraza u Gradačcu uhvatila pravi ritam pa je ostvareno već pet pobjeda zaredom.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2019. u 12:45 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od premijerligaša, federalni prvoligaši će do kraja sezone odigrati dva kola više, ukupno su ostala četiri do kraja. Od 25. kola prednost Veleža je jedan bod i još uvijek je borba za prvo mjesto neizvjesna.

Prvi dio sezone momčad Veleža je zaključila sa sedam uzastopnih pobjeda, ovog proljeća je ponovo nakon poraza u Gradačcu uhvatila pravi ritam pa je ostvareno već pet pobjeda zaredom.

Međutim, za potvrdu prvog mjesta morat će se ne samo ponoviti taj niz iz prvog dijela već i popraviti – za dvije pobjede. Jer kiksa u naredne četiri utakmice ne smije biti. Serija pobjeda je svakako učinila svoje, pa je pritisak sada manji, samopouzdanje igrača sa svakim novim trijumfom raste.

U dobroj formi današnju utakmicu dočekuje i Bratstvo. Nakon dva vezana poraza na startu proljetnog dijela, momčad legendarnog trenera Nikole Nikića u devet je utakmica poražena samo jednom i to od Olimpika na Otoci. U gostima su uzeli tri boda Orašju te po jedan Igmanu i Metallegheu. U posljednja tri susreta, osvojeno je sedam bodova. U duelu protiv Novog Travnika, bilo je velikih problema, s obzirom na to da su gosti u jednom trenutku vodili 1:2,  ipak, domaća momčad je uspjela za dvije minute napraviti preokret golovima Šuše i Bajića.

Ovom pobjedom se Bratstvo probilo na peto mjesto, ima 39 bodova, ali ovdje treba dodati podatak da je to samo šest bodova više od trojke (Igman, Vitez, Čapljina) koja se grčevito bori za ostanak. Što znači da se s eventualna dva neuspjeha može naći u opasnoj zoni, a ostale su još četiri utakmice.

"Sigurno je da Bratstvo nećemo podcijeniti. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja posebno dobro igra na svom terenu. Za nas je ovo utakmica koja bi vrlo lako mogla odrediti pitanje putnika u Premijer ligu, igrači su toga svjesni. Moramo biti maksimalno fokusirani, moramo svoju igru nametnuti od prve minute, staviti do znanja koliko nama ovaj susret znači", kaže kratko Mustafa Kodro, trener Rođenih koji danas ne može računati na povrijeđenog Behrama te Lucasa zbog problema s papirologijom.

U drugom dijelu ljestvice i dalje vlada velika gužva. Na 14. mjestu Slaven ima 32 boda, Igman, Vitez i Čapljina su sakupili po 33, dok su tek za nijansu mirniji Metalleghe i Jedinstvo koji imaju 36. Igman u Konjicu dočekuje Rudar iz Kaknja s novim trenerom Emirom Tufekom koji je naslijedio Nedima Jusufbegovića nakon poraza u prošlom kolu, dok će Vitez ugostiti Orašje, pa jedni i drugi pobjedama mogu doći korak bliže sredini ljestvice. Vrlo zanimljivo bi moglo biti u direktom okršaju Metalleghea i Čapljine, dok će Slaven svoje bodove spasa pokušati dohvatiti u Goraždu.

U preostalim susretima danas koji se igraju od 17 sati i 30 minuta se sastaju Novi Travnik - Bosna Visoko, odnosno Zvijezda - Jedinstvo.

Posljednja utakmica ovog kola je ona koja se igra sutra na Otoci gdje se snage odmjeriti Olimpik i TOŠK.

 

Kopirati
Drag cursor here to close