Dugogodišnji problem

Odluka o Maksimiru do 1. studenoga

Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik, će ovih dana nakon još jednog sastanka s predstavnicima GNK Dinamo, a svakako do 1. studenoga, izaći s cjelovitom informacijom o planovima Grada.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2019. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je predsjednik Dinama Mirko Barišić novinaru Jutarnjeg lista izjavio da će se na klupskoj Skupštini u prosincu na dnevnom redu naći vraćanje vlasništva nad maksimirskim stadionom, odgovor je stigao iz Ureda gradonačelnika Milana Bandića.

Barišić je ustvrdio kako je pod pritiskom politike Dinamo 1991. vratio stadion Gradu Zagrebu.

''Nogometni stadion u Maksimiru gradski je sportski objekt, kao i drugi sportski objekti širom grada koji su Odlukom o preuzimanju športskih objekata u društvenom vlasništvu na području Grada Zagreba u vlasništvo Grada Zagreba prešli u gradsko vlasništvo. Predmetnu odluku donijela je Gradska skupština Grada Zagreba 29. lipnja 1993. godine'', stoji u priopćenju Grada Zagreba, prenosi HRT.

Ističe se kako je ''obnova stadiona u Maksimiru dugogodišnji problem jer je od samoga početka, negdje krajem 1997. godine, sve krenulo krivo''.

''Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik, će ovih dana nakon još jednog sastanka s predstavnicima GNK Dinamo, a svakako do 1. studenoga, izaći s cjelovitom informacijom o planovima Grada i pravcu kojim će se konačno krenuti u realizaciju ovoga projekta; poštujući mišljenje navijača, Zagrepčana i GNK Dinama, te poštujući veliku nogometnu tradiciju i memoriju koja se veže uz ovo kultno mjesto zagrebačkog i hrvatskog nogometa'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close