Zizouovo biti ili ne biti

Odlučuje li se španjolska liga već večeras u San Sebastianu?

Sport / Nogomet | 17. 09. 2017. u 09:02 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnje gostovanje Reala u San Sebastianu gotovo da bi moglo 'riješiti' španjolsko prvenstvo nakon samo četiri kola. Barcelona je s maksimalnim učinkom od 12 bodova, dok bi kraljevski klub porazom kod vrlo dobrog Real Sociedada ostao iza najvećeg rivala na velikih minus sedam.

To bi bila rupa iznimno teška za premošćivanje, piše Marca.

Za razliku od prošle sezone, kad je Zinedine Zidane imao punu svlačionicu, a njegov klub igrao dobar i učinkovit nogomet, početkom ove sezone našao se u priličnoj nevolji pri sastavljanju startnih 11, ali i po pitanju onih koji mu ulaze s klupe.

Odlaskom Morate, ostao je s jednim centarforom, Karimom Benzemom, ali se i on nakon tri kola ozlijedio.

Cristiano Ronaldo još je u kazni i neće moći istrčati na Anoetu, na kojoj je zadnji put igrao u sezoni 2011/2012 i, zanimljivo, nikad nije postigao zgoditak u San Sebastianu.

Gareth Bale igra u formi koja jedva da je dostatna za španjolsku Segundu, a Marco Asensio na dvije izvrsno odigrane utakmice u prosjeku na jednu uopće ''ne dođe''.

Pritisak osvajanja bodova je apsolutan i ništa drugo se ne očekuje, a zbog ozljeda, Zidane ne može računati ni na Kroosa, Kovačića, te novog perspektivnog mladića u veznom redu Jesusa Valleja.

U obranu se vraća Raphael Varane, ali mu je zbog crvenog kartona u prošlom kolu otpao Marcelo. Njega bi trebao zamijeniti Theo Hernández.

Isco, Casemiro i Modrić činit će solidan vezni red, dok bi im se mogao pridružiti i Asensio, ovisno o tome kako Zidane vidi uloge Garetha Balea i Lucasa Vazqueza u ofenzivnom dijelu tima.

Ipak, iako se ne može kazati kako večerašnjih 11 koje će Zidane poslati na travnjak nikad nije skupa igralo, opasnost od još jedne predstave ispod razine kraljevskog kulba 'visi' u zraku.

Bude li uistinu tako, čini se kako Ernesto Valverde sa svojom Barcelonom već sada ima jednu ruku na peharu koji se dodjeljuje prvaku Španjolske.

I sve to uz činjenicu da je Barcelona ove sezone slabija za jednog Neymara.

Hoće li Real zatvoriti krug?

Zanimljiv je večerašnji susret u San Sebastianu po još jednoj, ponajviše statističkoj 'recki' Reala.

Naime, nakon utakmice koja je između madridskog Reala i Real Sociedada odigrana 30. travnja 2016. na Anoeti, kraljevski klub je u svakoj utakmici do danas postigao najmanje jedan zgoditak.

Tada je u 10. minuti utakmice mrežu pogodio Gareth Bale, započevši eru ''bez nule''. Neposredno prije tog susreta je Real bez golova odigrao protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (0:0).

Ako i večeras postignu zgoditak, nogometaši Reala dostići će rekord Peleovog Santosa iz sezone1962/63 (73 utakmice zaredom su postizali golove).

Brazilski prvak je u tom nizu imao 52 pobjede, 14 neriješenih i sedam poraza.

Real do sada ima 53 pobjede, 14 neriješenih i pet poraza u nizu utakmica na kojima je postizao golove zaredom - ukupno 72.

Santos je u tih 73 utakmice postigao ukupno 245 golova, dok je Real do sada postigao 197 (Cristiano 49, Benzema 21 itd.).

Kopirati
Drag cursor here to close