Nakon 22 godine

Odlazak Arsenea Wengera: Arsenal mi je poput obitelji

''Puno je emocija i zahvaljujem se svima na lijepom oproštaju. Arsenal je moj klub, poput obitelji'', reko je Wenger.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2018. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski menadžer Arsene Wenger danas je nakon 22 godine posljednji put vodio londonski Arsenal, a u 38. kolu engleskog Premiershipa Topnici su slavili protiv Huddersfileda rezultatom 1:0.

Wenger je u Arsenal došao 1996. godine, a ukupno je u tom razdoblju osvojio 17 trofeja. Francuski menadžer je u londonskom klubu napravio revoluciju, totalno je promijenio filozofiju kompletnog kluba i sigurno je da se u svakom trenutku s ponosom može okrenuti na sve što je uradio za 22 godine.

Čelnici Arsenala pred finiš sezone zatražili su od Wengera da istupi s pozicije menadžera i da je ova sezona pravo vrijeme da napusti klub, zbog čega će sporazumno raskinuti trenutni ugovor koji ga s Arsenalom veže do 2019. godine.

Arsenal je sezonu završio na šestom mjesto što je najlošiji rezultat od kada je francuski trener u klubu, ali odgovor na ovakve rezultate leži u činjenici da je Wenger u siječnju prodao veoma bitne igrače (Alexis, Walcott i Giroud), pa je bilo i teško očekivati da Pierre-Emerick Aubameyang i Henrikh Mkhitaryan bez odrađenih priprema s ekipom budu dovoljno dobro uigrani.

Nakon današnje utakmice, Wenger je rekao da je Arsenal njegov klub, da je London njegov grad i da ga za 22 godine ništa drugo nije zanimao osim da maksimalno bude posvećen klubu, piše Klix.ba.

"Ne znam šta reći. Puno je emocija i zahvaljujem se svima na lijepom oproštaju. Arsenal je moj klub, poput obitelji, a London je moj grad iako još uvijek ne znam sam doći do centra. Jednostavno, uvijek me zanimao samo put od kuće do trening kampa i cijelog sebe sam dao za ovaj klub", rekao je Wenger.

Nakon toga, on je istaknuo da nikada neće prežaliti poraz od Barcelone u 2006. godine u finalu Lige prvaka. Arsenal je na poluvremenu imao vodstvo od 1:0, ali i igrača manje, a onda je u samom finišu susreta Barcelona stigla do preokerta i trofeja najelitnijeg nogometnog natjecanja u Europi.

"Nikada neću prežaliti tu noć. Praktički smo 14 minuta bili daleko od titule prvaka Europe. Bila je to sjajna sezona za nas, jedna od najboljih i nezaboravnih. Posljednjih godina je bilo teško voditi ekipu bez trofeja, ali sam vjerovao da se možemo vratiti na prave staze. Nedostajat će mi i pritisak na koji sam navikao", otkrio je Wenger dodavši:

"Nije mi jasno kako smo na kraju ispali od Atletico Madrida u polufinalu Europa lige. Odigrali smo sjajno oba meča, ali i primili dva gola nakon pogrešaka i time ostali bez mogućnosti da igramo finale natjecanja. To bi bio doista lijep kraj. No, kako bilo, uvijek ću biti prvi i najveći navijač Arsenala", zaključio je Wenger.

Wenger je na klupi Arsenala bio na 1235 utakmica, a ostavio je 716 pobjeda. Njegovi igrači postigli su 2.298 pogodaka, a uspio je osvojiti po sedam FA cupova i Community Shileda i tri Premiershipa.

Kopirati
Drag cursor here to close