Trileri u Bundesligi

Odjednom Zirkzee: Bayern do pobjede u foto finišu, remi Schalkea

Bayern je u ludom finišu susreta opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Freiburga te su u konačnici slavili rezultatom 1:3, dok je Schalke osvojio svega bod protiv Wolfsburga iako su do 82.minute imali pozitivan rezultat.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Mladi Joshua Zirkzee donio je pobjedu Bayernu

U srijedu su odigrane preostale utakmice 16. kola njemačke Bundeslige, a u nekima su viđene istinske triler završnice.

Bayern je u ludom finišu susreta opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Freiburga te su u konačnici slavili rezultatom 1:3, dok je Schalke osvojio svega bod protiv Wolfsburga iako su do 82.minute imali pozitivan rezultat.

U utakmici između Freiburga I Bayerna prvi pogodak postignut je već u 16. minuti. Brzonogi Alphonso Davis lijepo je prošao po lijevoj strani, prizemnim centaršutom promašao Lewandowskog, a majstor poput Lewe takve situacije riješava zatvorenih očiju pa je tako Bayern bio u prednosti u ranoj fazi utakmice.

U nastavku utakmice obje su momčadi imale svoje prilike, a domaći sastav do izjednačenja je stigao u devetoj minuti nastavka. Grifo je odlično reagirao na ubačaj svojeg suigrača te je iz voleja matirao gostujućeg vratara za početak velikog slavlja na stadionu.

Kada su već svi mislili kako će Freiburg otkinuti bod Bayernu ukazao se mladi Joshua Zirkzee.

Perišić je ubacio loptu u 16-erac, Lewandowski spustio prema Gnabryju koji se umjesto udarca odlučio za asistenciju prema 18-godišnjem napadaču koji se nije prepao situacije te je hladnokrvno zabio kroz noge domaćeg vratara za veliko slavlje gostiju.

Do kraja utakmice domaćin se potpuno raspao, a točku na i stavio je Serge Gnabry.

Od ostalih utakmica najzanimljivija je bila ona između Wolfburga i Schalkea.

Gosti su prvi stigli do vodstva preko Kabaka u 51. minuti, ali je stvari na početak u 82. vratio Mbabu pa je tako utakmica završila bez pobjednika.

Bayer Leverkusen je kod kuće poražen od Herthe (0:1), dok je Borussia M'Gladbach s 2:0 svladala Paderborn.

Međutim, svakako treba izdvojiti susret između Frankfurta i Koelna. Iako je domaći sastav nakon pola sata igre vodio sa dva pogotka prednosti, u konačnici je gostujući tim slavio, a u nastavku susreta oni su domaćinima zabili čak četiri pogotka.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close