Brazilci već kukaju

Odabrali bazu prije izvlačenja skupina: Letjeti će sedam tisuća kilometara

Nacionalni nogometni savez Brazila očito je već napravio jednu pogrešku koja će im otežavati nastup na turniru. Naime, oni su prije izvlačenja grupa za SP 2018. odabrali grad Soči za svoju bazu.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2017. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Brazila je na svjetskom prvenstvu 2014. godine u svojoj domovini doživjela jedno od najvećih nogometnih poniženja u povijesti. Sramotnih 1:7 protiv kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke, dugo će biti nezacijeljena rana.

Kako bi tu sportsku katastrofu u podnošljivoj mjeri zaboravili, potrebno im je da u Rusiji osvoje turnir. Sve ispod toga za Neymara i njegovu generaciju bit će rezultat koji ih neće svrstati u album brazilskih nogometnih čarobnjaka, predvođenih Peleom, Garrinchom, Didijem, Vavom i ostalima iz stare generacije, do Jairzinha,  Paula Césara, Tostãoa, Rivelinha, Sócratesa, Romarija, Edera, Dunge, Bebeta, Ronalda, Cafua, Ronaldinha, Rivalda.

Nacionalni nogometni savez Brazila očito je već napravio jednu pogrešku koja će im otežavati nastup na turniru. Naime, oni su prije izvlačenja grupa za SP 2018. odabrali grad Soči za svoju bazu.

Nakon izvlačenja se ispostavilo da će, zbog rasporeda utakmica i gradova u kojima igraju, većinu vremena provoditi u letovima.

"Ne dopada mi se to nimalo. Razočaran sam", izjavio je izbornik Tite (56) za „Folha de Sao Paulo“.

Nikome nije jasno zašto su taj grad rezervirali prije izvlačenja skupina, ali sad im valja letjeti u St. Petersburg, Moskvu i Rostov.  Kad se sve zbroji, imat će  7.000 kilometara putovanja.

I neki drugi timovi odmah su se požalili za velike razdaljine između gradova u kojima će igrati, ali sve u svemu - svi su znali da je ova nogometna smotra po tome posebna. Uostalom, nema ekipe koja će svoje utakmice u grupi igrati u istoj regiji. Rusija je tako velika, da se i dva prva susjeda rijetko susretnu...

Kopirati
Drag cursor here to close