Ljetna rasprodaja

Od nogometaša koji su višak u Borussiji može se sastaviti solidna ekipa

Klupsko rukovodstvo također muke muči i sa statusom dvije neupitne klupske veličine: Nurija Sahina (29) i Marcela Schmelzera (30). Sahin je odigrao 274, a Schmelzer 346 utakmica za Borussiju i interno vrijede kao zaslužni nogometaši...
Sport / Nogomet | 22. 06. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener, novi običaji - gotovo da nema iznimke od ovog pravila. Često novi šefovi stručnih stožera u financijski moćnim klubovima po svome dolasku zateknu dupke pune svlačionice, čitave skupine igrača s kojima jednostavno ne znaju što bi učinili.

Njemački bundesligaš Borussia Dortmund nakon relativno loše sezone 2017/2018 zaposlio je novog trenera, 60-godišnjeg Švicarca Luciena Favrea, kojemu se neki dugogodišnji članovi BVB-a ne uklapaju u zamišljene vizije i koncepcije igre Borussije pod njegovim zapovjedništvom.

Ujedno, dolaskom četvorice novih: Thomasa Delaneyja (26), Mariusa Wolfa (23), Marwina Hitza (30) i Erica Oelschlägela (22), još je veća gužva u timu iz Dortmunda.

Bild donosi popis igrača koji su na izlaznim vratima, odnosno mogu otići ukoliko nađu novi klub.

Iskusni Gonzalo Castro (31) i Sebastian Rode (27), ali i Erik Durm (26), više nemaju perspektive u ovom klubu. Castro navodno ima ponude i iz Njemačke i iz inozemstva, dok Rode i Durm više ''izviruju'' prema domaćim klubovima. Rode i Durm imaju dodatni problem jer prošle sezone zbog ozljeda praktično nisu ni igrali. Erik Durm nekad je bio perspektivni reprezentativac Njemačke, a nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka s Elfom u Brazilu, kao da je potonuo.

Na listi onih kojih bi se šefovi Borussije odmah rado riješili je i prošlogodišnja promašena kupovina, Andrij Jarmolenko. Njega su doveli iz kijevskog Dinama za 25 milijuna eura, uz izvrsnu plaću i dugogodišnji ugovor (do 2021.). Ukrajinac, izgleda, nije najbolje shvatio da se od njega očekuju i vrhunske igre u timu.

Jednako tako nije se dobro snašao ni branič Jeremy Toljan (23) kojega su prošle sezone za sedam milijuna doveli iz Hoffenheima.

Klupsko rukovodstvo također muke muči i sa statusom dvije neupitne klupske veličine: Nurija Sahina (29) i Marcela Schmelzera (30). Sahin je odigrao 274, a Schmelzer 346 utakmica za Borussiju i interno vrijede kao zaslužni nogometaši, ali njihov učinak u ovome trenutku vrlo je upitan. Nađu li odgovarajuće klubove za sebe, moći će i oni otići iz Dortmunda.

I ovdje valja napomenuti kako je Schmelzer bivši reprezentativac Njemačke, dok Sahina i dalje redovito pozivaju u tursku nacionalnu vrstu.

Mlade snage Dan-Axel Zagadou (19), Alexander Isak (18) i Jacob Bruun Larsen (19) vjerojatno će na kaljenje u drugim sredinama, a povratnik s posudbe iz Stuttgarta Dženis Burnić također teško može računati na mjesto u timu.

Kopirati
Drag cursor here to close