Jasmin Mešanović

Od Krupe i Doboja kod Kaknja do Anfielda i postizanja gola u Ligi prvaka

U istoj godini kada je igrao na umjetnoj travi stadiona u Krupi ili u selu Doboj pokraj Kaknja, Mešanović je nastupio na Anfieldu i zabio gol na stadionu na kome će se igrati Svjetsko prvenstvo
Sport / Nogomet | 24. 11. 2017. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u zadnje tri sezone Maribor igra elitnu fazu Lige prvaka i drugi put će je završiti odmah u skupinama. No, slovenski prvak ni ovaj put, kao ni u sezoni 2014./2015. nije se osramotio. Doduše, bilo je ove sezone 0:7 poraza, od Liverpoola je primio 10 golova u dvije utakmice, ali barem je skupio dva boda i imat će priliku u zadnjem kolu osvojiti još koji protiv Seville.

Posljednji bod uzeo je na dramatičan način – u drugoj minuti sudačke nadoknade u hladnoj Moskvi kod slavnog Spartaka (1:1), a tko bi drugi za Slovence nešto učinio nego – Bosanac. Jasmin Mešanović, 25-godišnji napadač koji je jednu sezonu proveo i u Osijeku, zabio je svoj prvijenac u najvećem klupskom natjecanju, pišu Sportske novosti.

Nekada veliki potencijal tuzlanske Slobode, kojeg se Sloboda olako odrekla, da bi preko zeničkog Čelika završio u Osijeku, a onda u prethodne dvije sezone osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim, nazabijao se golova u svojoj karijeri. No, malo koji mu je važan kao ovaj.

''Sigurno da mi je ovo jedan od najdražih golova u karijeri. Jednostavno, zabili gol u Ligi prvaka je nešto neopisivo. San mi se ostvario'', kaže Mešanović.

Osim što je jedan od najdražih ovaj gol mu je i jedan od najlakših. ''Sve'' što je trebao je naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a Mešanović je poslao loptu u mrežu nakon idealne asistencije Tavaresa.

''Tavares i Vršič su odigrali lijepi dupli pas, a ja sam ostao sam. Tavaresova izvrsna asistencija mi je olakšala posao''.

Video: Gol Jasmina Mešanovića protiv Spartaka

Mešanović je prethodne dvije sezone proveo u Zrinjskom i s mostarskim klubom osvojio je dvije titule, a sam je oba puta bio najbolji strijelac ekipe, jednom i Premijer lige. Ipak, Zrinjski je oba puta zaustavljan u prvoj europskoj prepreci, pa je Mešanović tek dolaskom u Maribor dobio priliku zaigrati u eliti.

''Nisam imao tremu kada sam nastupio protiv Spartaka u Ljudskom vrtu. Vjerujem u sebe i ovo sve je nagrada za moj rad i trud. Nisam imao tremu ni kada sam istrčao na Anfield. Iako me impresionirala tamošnja atmosfera. Igrati u takvom ozračju san je svakog igrača. To je nešto neopisivo i mora se doživjeti da bi mogao uopće zamisliti tako nešto'', izjavio je Mešanović za Sportske novosti.

Tako je Mešanović, koji nikada nije zaigrao za najbolju BiH vrstu, osim u nekim ''eksperimentalnim'' selekcijama, u istoj godini kada je igrao na umjetnoj travi stadiona u Krupi ili u selu Doboj pokraj Kaknja, nastupio na Anfieldu i zabio gol na stadionu na kome će se igrati Svjetsko prvenstvo.

No, i Mešanović je dokaz da u često nepravedno podcijenjenoj Premijer ligi BiH ima odličnih igrača, a sve što treba im je prilika.

''Sretan sam ako mogu biti primjer da se samo treba vjerovati u sebe i svoje mogućnosti, a nagrada će kad-tad doći. U Bosni i Hercegovini ima stvarno dobrih igrača, zato ih nitko ne treba podcjenjivati, a niti oni sami sebe''.

Iako se u Mariboru slavi bod u Moskvi on je samo potvrda da je europska sezona za njih gotova. Međutim, Mariborčani bi i iduće sezone mogli opet u elitu. Prvi su u Sloveniji, Olimpija 'kaska' za njima, pa bi se uspješna era otkako je Zlatko Zahović u klubu mogla nastaviti.

''Svi u klubu su prezadovoljni jer već sada je napravljen veliki posao. Igramo skupine Lige prvaka i to je ogroman uspjeh. I ja sam zadovoljan svojim statusom. Nitko nije očekivao da ću biti prvi napadač ekipe, ali, naravno, rad, trud i vjera u sebe doveli su me do toga da igram sve više i više'', zaključio je Jasmin Mešanović u razgovoru za Sportske novosti.

Iz Zrinjskog u Maribor, pa odmah protiv Zrinjskog

Bosna i Hercegovina i njezin nogomet podcjenjuje se i omalovažava u tolikoj mjeri da se često ide u pretjerivanje, a to najčešće rade oni koji bi ju trebali promovirati – BiH mediji.

Tako je činjenica da je Jasmin Mešanović prošlog ljeta otišao iz Zrinjskog u Maribor, klub s kojim se sastao u pretkolu Lige prvaka, dočekana kao potvrda nemoći BiH klubova, koji prodaju svoje igrače u izravne konkurente kako bi preživjeli.

Istina je ipak nešto malo drugačija. Maribor jeste uzeo najboljeg strijelca svom konkurentu u Ligi prvaka i uzeo ga je jer mu je više ponudio, no Mešanoviću je otišao kao slobodan igrač. Otišao je nakon što mu je istekao ugovor s klubom u kom je osvojio dva naslova prvaka.

U dvije utakmice u pretkolu Lige prvaka protiv Zrinjskog (2:1 i 1:1) Mešanović, doduše, nije bio faktor, jer je igrao tek u samim završnicama, ali sam njegov odlazak oslabio je Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close