Dan kada je došao u Real

Od igrača koji je bio izglasan za najgori transfer te 2012. postao je legenda kluba

Kapetan hrvatske reprezentacije preselio se 27. kolovoza 2012. iz Tottenhama u redove španjolskog velikana u transferu koji je iznosio 35 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić je na današnji dan prije točno devet godina postao igrač Real Madrida.

Kapetan hrvatske reprezentacije preselio se 27. kolovoza 2012. iz Tottenhama u redove španjolskog velikana u transferu koji je iznosio 35 milijuna eura.

Bojkotirao Tottenham za transfer u Real

Modrić je u Real Madrid stigao na inzistiranje tadašnjeg trenera Josea Mourinha, ali i nakon mučne epizode u londonskom klubu. Nadao se Modrić da će ga Tottenham pustiti da napravi transfer i jednu godinu ranije, tada u Chelsea, a kad se počela ponavljati ista situacija u kojoj je prvi čovjek kluba Daniel Levy pokazivao odlučnost u namjeri da ga zadrži, Modrić se okrenuo nepopularnoj, ali uobičajenoj metodi bojkotiranja treninga.

Video: Luka Modric

The Guardian je tih dana pisao o kazni od 80.000 funti za Modrića, koji ne trenira i koji se odbio pojaviti na letu za Los Angeles, kamo je Tottenham krenuo na turneju na kojoj je imao zakazane utakmice s Los Angeles Galaxyjem, Liverpoolom i New York Red Bullsima.

Nekih mjesec dana nakon toga prodan je Real Madridu.

Loša prva sezona i status legende kluba

Ondje se nakon neuspješne prve sezone, u kojoj su ga čitatelji Marce izabrali za najgori transfer 2012., Modrić prometnuo u nezamjenjivog igrača i legendu kluba bez koje i danas, pred njegov 36. rođendan, navijači i struka Reala ne skiciraju prvu postavu momčadi, piše Index.

Modrić je za Real Madrid do danas odigrao 392 utakmice uz učinak od 28 golova i 68 asistencija. S klubom je osvojio 16 trofeja, među kojima i četiri za najbolju momčad Lige prvaka i dva za osvojeno španjolsko prvenstvo.

Video: Luka Modric

Prije tri godine postao je prvi nogometaš ikad koji je osvojio nagrade za najboljeg igrača svjetskog prvenstva, bio proglašen najboljim europskim i svjetskim nogometašem te uzeo Ballon d'Or.

Kopirati
Drag cursor here to close